Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 6828

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Здравейте на всички,рапицата цъфна при нас много и веднага почнаха проблемите,миналата седмица намерих в един кошер два маточника един запечатан и един пред запечатване.Днеска пак същата история по един маточник запечатан на две рамки и реших да го нацепя кошера да не ми създава проблеми,имаме вече търтеи във всеки кошер дано се получат нещата раничко е но все пак да не стане рой и да го изтърва.
    Забелязах че от миналата седмица до днеска поилките така си седят със сиропеца на повечето кошери сложих магазините но не са изпили сиропа,качили са се в магазините но не сърбат от чорбата.

Потребител
    Регистриран
    25.03.2013
    Да ти имам проблема с маточници за самосмяна.

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    Здравейте на всички,рапицата цъфна при нас много и веднага почнаха проблемите,миналата седмица намерих в един кошер два маточника един запечатан и един пред запечатване.Днеска пак същата история по един маточник запечатан на две рамки и реших да го нацепя кошера да не ми създава проблеми,имаме вече търтеи във всеки кошер дано се получат нещата раничко е но все пак да не стане рой и да го изтърва.
    Забелязах че от миналата седмица до днеска поилките така си седят със сиропеца на повечето кошери сложих магазините но не са изпили сиропа,качили са се в магазините но не сърбат от чорбата.
    Ако са само два е самосмяна! Огледай внимателно пилото дали е на дупки и поведението на майката.Според мен това семейство не си харесва майката по някаква причина!

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Има пило много доста силен кошер е щом има магазин вече почти 10 рамки покрити които 5 са на пило както трябва където има място е снесла,разпечатвах мед за да освободя място за снасяне и да махнат старият мед.Притесняваме че са дребни маточниците но каквото стане

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Радо, когато има паша, не вземат от сиропа. Броят си го за техен, /вътре в кошера/.

Поздрави, Г. Георгиев

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2016
    Пчеларски район
    Ресен-село Паскалевец
    Сега ще го изпият 4-5 дена го дават валежи и превалявания Дано не е гадна годината както миналата с тези дъждове

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.03.2017
    Здравейте.
    Имам едно семейство на което преди 2 дни изчезна майката. Още на следващия ден беше нападнато и вече 2 дни няма отърване от нападателите. Семейството не е много силно, стеснила съм отвора максимално, но се страхувам да не го убият докато намеря нова майка. Ако изцяло затворя кошера дали няма да се задушат пчелите? Кошера е ДБ с дълбоко плътно дъно, нов е, няма и година и е чист и добре поддържан.

IMG_20170416_110334.jpg

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Затвори го и го премести.Може да го затвориш поне а 24ч.Дълбокото дъно има мрежа,а освен това го дават и дъждовно....

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от Sylvie Виж публикацията
    Здравейте.
    Имам едно семейство на което преди 2 дни изчезна майката. Още на следващия ден беше нападнато и вече 2 дни няма отърване от нападателите. Семейството не е много силно, стеснила съм отвора максимално, но се страхувам да не го убият докато намеря нова майка. Ако изцяло затворя кошера дали няма да се задушат пчелите? Кошера е ДБ с дълбоко плътно дъно, нов е, няма и година и е чист и добре поддържан.

IMG_20170416_110334.jpg
    Здравей,сигурна ли си че този кошер има мрежа на дъното,ако е така го затваряй и премести на друго място както каза колегата Йосифов но ако няма мрежа,просто го премести без да го затваряш,и бързо си търси нова майка че ще стане търтовка,ако имаш дтуг кошер вади една рамка прясно снесено пило и му я слагай ще направят свещева майка която в последствие ще смениш с друга качественна.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Rado76 Виж публикацията
    Сега ще го изпият 4-5 дена го дават валежи и превалявания Дано не е гадна годината както миналата с тези дъждове
    Възможно е точно заради дъждовете пак да не го взимат.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 4 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •