Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 6768

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от ivootur Виж публикацията
    През колко време косиш тревата и какво ползваш за косенето? Аз съм сял детелина, по принцип добре покрива и тревата покривка стои ниско, но вчера ми се наложи да кося защото между детелината избуява и друга трева и взе да стига вече почти до колената.
    Със коса на ръка, все не стигат пари за хубав тример.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Със коса на ръка, все не стигат пари за хубав тример.

И аз съм така като теб,но правя по гъст разтвор със соль и вода и я пръскам.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    И аз съм така като теб,но правя по гъст разтвор със соль и вода и я пръскам.
    Демек постигаш същия ефект като при пръскането с глифозат или тем. поодобни или после по лесно се коси на ръка ???

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Нищо не направих тази пролет с кошерите, когато беше хубаво времето нямаше как да ида на пчелина, сега няма отваряне и така. 1/3 оправени другите почти не съм ги пипал и както изглежда ще слагам направо магазините, няма време за ротация СР и.т.н. В момента е много студено извадоих подплатите и зимните дрехи, дават го падне под 0та.

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Е таман ще направиш сравнителен анализ между едните и другите при равни други условия. И после ще разказваш тука.
    Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
    Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Е таман ще направиш сравнителен анализ между едните и другите при равни други условия. И после ще разказваш тука.
    Не са равни по сила семействата и ще има разлика със сигурност. Аз оправих само най силните, даже вече изградих по 2 рамки със запечатано пило а другите нищо не съм и давал да правят а одавна са напълнили корпуса.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Годината е много шибана ОТНОВО и дори и да направи някакъв анализ едва ли ще му влезе в полза за друга година. На колко години вали сняг и трупа на 20.04? Семействата вече 10-15 дни тъпчат на едно място и сега нова изненада. Аман вече от не предвидени капризи на времето. И после 3,80 лв./кг ай си ктир.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Днес им сипах по половинка топъл сироп с нозестат че им е дата,след час,два погледнах и се втрещих.Първата ми мисъл беше да не са протекли хранилките,ама не.Изяли са всичкия.За пръв път тази година го вдигат толкова настървено.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jordanov Виж публикацията
    Ротираните вече са на 2 корпуса и им сложих магазини, не ротираните са на 1 копус на 7-8 рамки с пило като някой от тях са захапали и 1ви корпус. Но сравнението е между семейства различни по сила и не може да се правят изводи. Като цяло съм доволен, семействата не са много силни, да видим как ще е положението с роевото. Слаби няма което ме радва. Има още нещо което ми направи впечатление: 3 майки 2016г. по мое мнение много добри който подмених майките на 3 семейства юни влезнаха в медосбора много добре, мед дадоха нормално, но след това голям срив, зазимих ги на 4 рамки. Сега очаквах нещо средно най много, но какво да видя, майките даже слезнали в 1вия корпус по малко.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Акацията е цъфнала при мен, а аз я чаках след 10 дена ама така е като няма кой да се сети да погледне как върви. Тази година се изложих тотално с кошерите, новобранска работа!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •