Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 69 от 419 ПърваПърва ... 1959676869707179119169 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 681 до 690 от общо 4190
    VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Нямам предства.Моите излязоха много зле от зимата.силни не знам какво е.Но имам една теория,но тя е за темата преградна дъска.С които колеги съм говорил до сега и имат тоя проблем не свиват и не разширяват с преградна.Аз до сега 2 пъти свивах и 1 разширих.Тия колеги също подхраниха с купешка храна и сироп.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Днес се чух с наш колега който също има пчелен в златарица но малко по към балкана.Рязък спад на пчелата от 7-8 рамки по-миналат седмица вече са на 4-5.Там няма пръскания.Според човека няма да може да ги развие за акацията.
    Донякъде имам предположения.Само догадки.А сега да попитам и аз.Излязох навън да закова още 1 пирон в ковчега си и погледнах термометъра отвън–6 градуса и бръснещ северо–източен вятър.При вас как е?

Заслужил Автор
    Регистриран
    12.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от kapanec Виж публикацията
    Това се наблюдава почти на всякъде в цяла България.Ако някои има предположение на какво се дължи да сподели.
    Недей говори така, ще докараш стрес на закупчиците.
    Проблема е демографски, възрастното население си замина а през март не са правили деца.
    Богохулство е да мислиш, че нещо е случайно.
    Да хапнем да пийнем, другото е лъжа.
    Живота свършва, парите не.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Донякъде имам предположения.Само догадки.А сега да попитам и аз.Излязох навън да закова още 1 пирон в ковчега си и погледнах термометъра отвън–6 градуса и бръснещ северо–източен вятър.При вас как е?

Печката гори,сълата мезе и ракийка.Какво ще ни по-съветваш да сваляме магазините ли?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    От времето не мога да се оплача засега. В Дряновско в 20,30 ч 15,5 градуса, мръкна вече, вятър няма, небе ясно. Акацията я загледах днеска, разпукала пъпките и малки зелени листенца са се показали. Може и да са зачатъци на цветове, не се загледах много. Днеска, като вадих пити с пило за втория корпус, се вижда как всяка килийка, освободена от пило, веднага я заливат с нектар, състезават се с майката. В едно семейство, изпълнило корпуса докрай, не намерих рамка с прясно пило изобщо. Ще го нагледам как ще е след празниците с новия корпус. На няколко кошера не качих пити с пило в новия корпус и резултатите не са добри.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Каквото и да си говорим г-н Ангел е прав ако искаме акация и времето/дядо боже/трябва да подхраним.Въпроса е с какво и колко?

Почетен Автор
    Регистриран
    06.05.2015
    Пчеларски район
    с.Дебнево,общ.Троян,обл.Ловеч
    Каквото и да си говорим г-н Ангел е прав ако искаме акация и времето/дядо боже/трябва да подхраним.Въпроса е с какво и колко?

Друмев, има доволен приток на нектар и прашец,за какво да храниш? По-скоро следи дали има достатъчно свободни килийки за майката за снасяне!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Аз като казвам храня е малко пресилено.Точната дума беше стимулиране.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Печката гори,сълата мезе и ракийка.Какво ще ни по-съветваш да сваляме магазините ли?
    Не,не!Нищо подобно не си е помислям относно второто изречение в твоя пост.Моите само ги свих на плодник +1/2 магазин,за да се чувстват по–комфортно.Температурит е при мен подскачат за час–два,после се сриват.Затова попитах,а не да ви изпитвам.Опазил ме Бог.Нямам акация,липа и др.желани медоноси от този калибър.Само отровени, промишлено отглеждани –рапица,кориандър,слънчог

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    На 01.04. сложих на най-силните 15 семейства по един корпус с 10 основи отгоре. Както ме посъветвахте, вдигнах 2-3 пити с пило в новия корпус, на тяхно място долу пъхнах основи. Майката не съм търсил. Сироп по 700 мл им дадох веднъж на 25 .03., да ги излъжа за нозевит и веднъж сега, като задържа няколко дни лошо време, да не спират да ядат. На 10.04. бяха си изградили корпусите, някои изцяло, други почти, майките горе и снасят. На 10.04. сложих корпуси на още петнайсетина, а днес ще сложа на още 14 броя, защото са изпълнили нацяло първия корпус. Някои от първите на два корпуса вече са готови за първа ротация. На един корпус ще ми останат само десетина слабаци на по 4 междурамия пчели, те и сиропа си вземаха едва, едва. Не мога да смогна да правя рамки и да лепя основи, ей сега, посред нощта, свърших с корпусите, които днеска ще им давам. След акацията ще ги нацепя, да не вземат да избягат поради мои грешки, и без това ми трябва бройка за наесен. Разрових из търтеевото пило, акари не видях, може и да не знам какво да гледам.
    Тоя студ май не е добре за прясно разширените ми семейства, които завари. Дали ще простуди пилото и да си натреса зорлем някоя болест, как мислите? Сложих им по 750 мл сироп във вторник, дано им помогне малко.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Страница 69 от 419 ПърваПърва ... 1959676869707179119169 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •