Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 138

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Добре храня,развивам ,но ако е като миналата година акацията или още по лошия вариант 2014г.Какво правим тогава?

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Добре храня,развивам ,но ако е като миналата година акацията или още по лошия вариант 2014г.Какво правим тогава?
    Тази година ще я бъде .

Наблюдател
    Регистриран
    13.03.2017
    Пчеларски район
    Сливовик
    Ако не я бъде вадя по 3 рамки отслабвам повече да не рой до слънчогледа и си имам повече отводки.

Наблюдател
    Регистриран
    10.08.2015
    Пчеларски район
    град Мъглиж
    Едуард, от практиката си до сега установих, че правим сериозни грешки. Ако не я бъде годината, ще направиш много отводки, като същевременно ще отслабиш и силните кошери. Резултата ще бъде същия, като моят от предни години. Ще гледаш повече пчели,ще имаш малък добив, няма да си подготвен с резерви и ще вложиш много. Нормалния разтеж на пчелина, без това да се отрази на силните семейства е 10%. Стигнах до извода, че може да се направят няколко сборни отводки от силните семейства, а по слабите могат да се роят изкуствено. Така можеш да обновяваш старите рамки и да си оставяш за хванат рой (един или повече). Освен това, ако имаш отглеждачи, от тях можеш винаги да взимаш без да се притесняваш,защото това им е задачата -да подсилват събирачите.
    Не съм специалист и не претендирам, че притежавам много пчели. Не са много, но нарочно не увеличавам. Унищожих няколко кошери с пчели, но за това в момента почти нямам загуби. Само едно семейство ми бе станало търтовка и се чудим с други колеги, какво се случва, защото при други е по-мащабен проблема.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •