Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 67 от 419 ПърваПърва ... 1757656667686977117167 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 661 до 670 от общо 4190
    VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    В събота и неделя направих отново преглед на кошерите.Развитие 1-2 рамки назад от предишния преглед/12 дена/.Другото което се случва на най силните семейства 8-10РАМКИ масови самосмяни 90% са така.Майките всичките са от 2016г.Някой колега ако има подобни наблюдения моля нека да сподели.За мен това не е нормално за 14 годишната ни практика честно да ви кажа ме срам да се похваля,че имам пчели.
    Заради подканата ти, отправена към мен, в друга тема!
    Незнам каква е причината и аз се чудя, защото имам една новоизлюпена майка по 25-26 март, но я оставих за експеримент. Вчера 02 април убих една миналогодишна, белязана майка, мое производство, защото установих на 26 март, че има люпещо се пило, но няма яйца и открито пило. Имах още две семейства, които бяха заложили самосмени, но тях ги събрах с други по-слаби, заради майките и вече семействата са в кондиция.
    Говорих по въпроса с познат от моя район и той сподели същите симптоми, и изрази мнение, че е заради внезапното застудяване и снеговалеж в средата на март, но... дали - незнам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    При теб се е случило на слаби а при мен на всичките силни.Ако погледнеш как е заложила отдоло търтиево пило с тия маточници ще си помислиш,че е в роево.Много колеги може и да не са ровичкали на вътре в кошерите и за това не споделят.Както го дават дъждовно % на оплодените може и да е малък,а това значи в още загубени семейства.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Не бих казал, че при мен се е случило в слаби семейства. Въпросните семейства са с достатъчно пчела и им сложих пчелите с пититите, и майките от слаби семейства и така си заработиха като достатъчно силно семейство, от което да чакам добиви.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Може и да си прав аз направих подобен модел.Намерих една майка с 10 пчели направо беше трагедия жива умрела.Пуснах я в един кошер в който нямаше пило а доста пчела сега се изненадах катоя намерих редосеялка от 2015 е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Нещата вървят към подобрение.Излязла е доста пчела в кошерите,мога да се похваля имам вече кошер с 10рамки.Това пчелите винаги може да те изненадат приятно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Нещата вървят към подобрение.Излязла е доста пчела в кошерите,мога да се похваля имам вече кошер с 10рамки.Това пчелите винаги може да те изненадат приятно.
    Радвам се че нещата се подобряват при теб, успешна година и да няма повече такива зими!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Мерси и при теб пълни магазини.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Това е някакъв вид мъртва коприва, предполагам. Дали е медонос, не зная.
    Леле - такава площ с великденче до сега не бях виждал. :Д Чак ти завиждам - само едното великденче каква разлика прави в развитието на семействата.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Леле - такава площ с великденче до сега не бях виждал. :Д Чак ти завиждам - само едното великденче каква разлика прави в развитието на семействата.
    Така си мислиш ти!Колко инверт и захарен сироп са изпапали заедно с нектарчето от великданчето,един Бог знае? Програмата иска допинг,и то твърд.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Великденче или мъртва коприва ?

Страница 67 от 419 ПърваПърва ... 1757656667686977117167 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 11 гост (и))

1. Tevion

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •