Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 76

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Един пчелар задължително трябва да знае -
    кой обработва земя в 3.5 км зона около него
    какво са сели тези хора като есенници и какво смятат да сеят като пролетници
    Да знам какво е посято,до сега само един от арендаторите ми се е обадил да ме зарадва,че е посял 2500 слънчувка.
    Може тук да ми се пресмиват и бъзикат но и а аз съм като вас каквото видя това пиша.Имам 1-2 рамки пило назад от кошерите и 5 загинали в послените 2 седмици.
    Почнаха пръсканията на житото.Подмора под кошрите е голям/слагам керемиси на всеки/.Мислех ,че е от зимната смъртност,но се съмнявам на 5 те загинали хуботчетата са излегли като на слон.Може да е паралич,може да е нозема,а може и да е по темата,

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Един пчелар задължително трябва да знае -
    кой обработва земя в 3.5 км зона около него
    какво са сели тези хора като есенници и какво смятат да сеят като пролетници
    Да знам какво е посято,до сега само един от арендаторите ми се е обадил да ме зарадва,че е посял 2500 слънчувка.
    Може тук да ми се пресмиват и бъзикат но и а аз съм като вас каквото видя това пиша.Имам 1-2 рамки пило назад от кошерите и 5 загинали в послените 2 седмици.
    Почнаха пръсканията на житото.Подмора под кошрите е голям/слагам керемиси на всеки/.Мислех ,че е от зимната смъртност,но се съмнявам на 5 те загинали хуботчетата са излегли като на слон.Може да е паралич,може да е нозема,а може и да е по темата,
    Може да ви се струва че защитавам т.н. зърнари в дискусията си са Вас , г-н Друмев . Не се заблуждавайте ако и аз да съм такъв .
    Аз нямам загуби , ама съм ги изкарал на питки . Помагам на колега , стопихме 400 ДБ рамки и има още толкова . Може и да има от препаратите , ама ... ние ( и двамата ) казваме комплексни фактори и най-вече сушата . А тя беше по лоша при нас от 2015 щото нямаше влагови запас . Аз такова чудо не съм виждал след 2007/8 - семействата не могат да изчистят рамките , то не е мед а някак като пясък леко залят с мед ( айде и мен да бъзикат ) , ниско водно съдържание ли какви ципури . Предпочитат да градят но не и да си чистят разпечатаните рамки . Уж смениха зимната пчела а пък по-зле става - ей го за най североизточния съм дал пример кога са почнали сериозно да градят , днес щях да правя едноразово разширение - ами на 3тия сандък се отказах , то по-зле от преди 10 дни . И с чиста съвест ви казвам - освен сушата , нищо по-различно не се е случило при мен последните 3-4 години по-отношение на пръсканията ( даже ми насяха 300 дка лавандула и цапат рамките с виолетов мед вече ) .

Автор
    Регистриран
    18.03.2015
    Вижте , за паленето ако го е решил някой няма да седне да пише по форумите . Ако има достатъчно информация и отзвук за ЗАКОНУНАРУШЕНИЯ държавата и институциите ще вземат мерки дори и с цел събиране на глоби и контрол . Моето мнение е , че предишната власт а както и се очертава и следващата са много наясно със "силовите" методи за контрол . Държавния "рекет" е най-силния контролен орган .
    Има и още нещо -ние едни без други не можем въпроса е как да разберем ,че сме си нужни - по лесния или по трудния начин .

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    За паленето да ви напомня, че и кошерите горят много добре. Всеки арендатор върти няколко човека с жълти книжки, като работници, та умната.

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Пръсканията при мен вървят с пълна сила от 15 дни. Пръскат житните, но не жалят цъфналите синори. Нито едно предупреждение или обявление не съм видял, тоест всички пръскания са нерегламентирани. Пчелите са много изнервени и не позволяват да влезеш спокойно в пчелините. Тази седмица очаквачм да цъфне рапица и ще става страшно.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Преди около час:
    ”9км гр Бургас в МОМЕНТА.!!!!
    ЕБЕМ ти и държавата скапана.Който има пчели около бившото поделение, бързо да идва , НЕ СЕ ДИША. Лепни ми на устните.”
    Това е от колега. Публикувал е снимки, как пръскат цъфнала рапица. Снимката е 40мин. по-късно.
    Прикачени миниатюри Прикачени миниатюри 93273186_154078069475475_6625511753054683136_o.jpg‎  

Заслужил Автор
    Регистриран
    22.03.2014
    Пчеларски район
    Ямболски
    Това сигурно е от турските препарати.Има по-щадящи препарати,но место тях и да минат с едно пръскане а и е скъпо,използват заместители като пръскат трикратно с по-евтини.Това от познат земеделски производител го знам.Затова е това положението.

Потребител
    Регистриран
    22.07.2015
    Пчеларски район
    Каварна
    A за това че слагат по две и по три части от дозата от горе?

Заслужил Автор
    Регистриран
    05.07.2016
    Пчеларски район
    Любимец
    Преди малко по новите на БНР чух, че почват "регламентирани" пръскания срещи комари и други паразити по поречието на р.Дунав. Пръскането щяло да е привечер и щели да предупреждават. Някакви си 80000 лв. били отпуснати. Ако къпането ще е както за дерматита и в цялата страна.........

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •