Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 11 до 20 от общо 68
    той не казва и кога ги е взел, и от къде е.тва да каже все ще се намери някои от форума да живее около тях и да му покаже. на мен ми отвори очите Станко. иначе гледах в кошера като индиянец в пишеща машина

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2012
    С.Змейово е на 10 км. от Стара Загора.Кошерите купих на 11 април

викни някои да ги погледне и да ти покаже това онова, и ще ти каже какво трябва да се прави. сам и да ги отвориш няма да направиш нищо.

Колега gillan както е казал колегата като ги е взимал ги е взел с по опитен пчелар така че това за търтовката автоматично отпада ( следователно направен е преглед от опитен пчелар) както и това за каква паша се подготвя при положение че до сега не е давал сироп също отпада а е средата на април (имам предвид да ги засили много) и отделно по 500-800мл на кошер на седмица може само да им е от полза на пчеличките.

Най добре колегата Змея да си свали всички филми на пчеларска тематика който ги има в сайта както и в замунда и това ще ти даде някаква основа на която да стъпиш и след това не е толкова страшно да ги отваряш и сам като си добил елементарни знания. Аз като получих моите 4 кошера ги отворих на 7-8 ден сам като преди това бях изгледал филмите и поизчел известна част от форума. Винаги се учи човек особено при пчелите винаги може да научиш нещо ново от опита на колегите.Така че успех
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

змея ги е преглеждал с пчелар преди да ги превозят. по време на превоза няма ли шанс някоя майка да е притисната или убита?

Няма да споря а и вадиш думите от контекста. Ако са застопорени както трябва каква е вероятноста?. При подвижно пчеларство да не трепят майките като ги местят в много редки случай. Помагах на колега да пренася кошери с бус 30 парчета на едно семейство не се случи това. Повече няма да коментирам да цапам темата на колегата както става в повечето теми тръгва се от едно нещо за което се пита и темата се измества в друга посока. Лека Вечер
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.04.2011
    Гилъне, не вкарвай човека във въображаеми ситуации

ок но аз съм на мнение че трябва първо преглед, и след това всичко останало.все едно да пиеш хапче а да не знаеш от какво си болен.

Наблюдател
    Регистриран
    04.03.2012
    Безкрайно съм Ви благодарен за озивчивостта!Първо ще проверя за майките дали всичко е наред и после ще подхраня със сироп.Задавам въпроси на Вас,защото моя"опитен" пчелар не ползва интернет и имам повече доверие на форума.

не мога да повярвам, казвате на човека да прави нещо без да знаем какво става в кошерите и в какво състояние са.Трабва преглед за мене, пчелара му ги бил прегледал и казал че са ок////// ми ок са като гледа да ги продаде.и аз като купих мойте ми казаха че са с млади майки ама се оказаха без крила и офърфъни.ако са пълни питите с мед????? каде ще скалдират сиропа????? моите за няколко дена се запасиха само от овошките

Страница 2 от 7 ПърваПърва 1234 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •