То , за бирите е ясно .
Кажи , с какво да помогна ?
В ,,Цветният квартал,, пчелин няма , явно си нагоре към Каменар .
Моето положение е такова, че последните години се намирам в един екзистенциален парадокс. Пчелина ми е в едно закътано селце покрай, което терена е с особен релеф и няма възможност за много обработваеми площи - само на десетина километра от мен (всъщност по въздушен път е дори и по- малко, но не съм се занимавал да смятам) вече е по- различно. Та поради тази причина, добива тук винаги е бил въз по- слабичък, което е провокирало баща ми, а сетне и мен, да се занимаваме години с наред с подвижно пчеларство.
Но сега пък се получава това, че минавам с една идея по- добре спрямо колегите в региона, когато се почнат пръсканията - не е кой знае каква разлика, но имайки предвид мащаба на щетите, то все пак е осезаема.
Инак да - тази година има точно на един километър баш срещу пчелина ми, няколко ниви с рапица. Няма какво да направя - моля се Богу да не засегнат сериозно пчелите, защото както едвам си ги вдигнал на крака след тази тежка зима, с едно по- сериозно натравяне ..... просто ще измрат всичките.
"Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов
Ами към околовръса съм... Друга година винаги ми е правило впечатление многото пчели по сливите и после по липата, но таз година не е така. И тъкмо затова решихме с авера да напрайм няколко капана за рояци таз година...
Иначе не знам с какво може да ми помогнеш тъй като до сега не съм си поставял за цел да ловя в града рояци. Поизчетох де що има по въпроса, но за да имам аз въпроси първо трябва да си блъсна рогите в дувара, че да ми се родят в празнината между ушите въпроси. Щото сега съм много ербап и си мисля, че зная как стават нещата...
Авера подготвил няколко 40 литрови капана та да видим май месец има ли блуждаещи рояци във Варна или е само мит...![]()
То и аз съм приготвил 20 броя.Ако познавате няко инвертаджия близо до В.Търново може да ми подадете инфо на лично,че как е тръгнало в нашия град няма да има рояци.
![]()
Едни базуни като пчели му се заселили на челяка в покриваА аз съм се приготвил ще кажеш че ще правя клип за дискавъри
![]()
Уф колега Друмев, то при теб хич не е за бъзик...
Дано поне отцелелите да са развили имунитет към дерматид и непоносимост към арендатори...
п.п. agro да не чете...![]()
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))