Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 47 от 79 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 461 до 470 от общо 781
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от delta.e Виж публикацията
    До сега си на сянка и вятър от морето .
    Потърпи още ден-два .
    Дано си прав колега, дано си прав...
    Че таз година мисля да ловя градски рояци....

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Да помогна ?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Да помогна ?
    Абе на знам дали може да ми се помогне, ама виж да пресушим няколко бири може...

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    То , за бирите е ясно .
    Кажи , с какво да помогна ?
    В ,,Цветният квартал,, пчелин няма , явно си нагоре към Каменар .

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Моето положение е такова, че последните години се намирам в един екзистенциален парадокс. Пчелина ми е в едно закътано селце покрай, което терена е с особен релеф и няма възможност за много обработваеми площи - само на десетина километра от мен (всъщност по въздушен път е дори и по- малко, но не съм се занимавал да смятам) вече е по- различно. Та поради тази причина, добива тук винаги е бил въз по- слабичък, което е провокирало баща ми, а сетне и мен, да се занимаваме години с наред с подвижно пчеларство.

Но сега пък се получава това, че минавам с една идея по- добре спрямо колегите в региона, когато се почнат пръсканията - не е кой знае каква разлика, но имайки предвид мащаба на щетите, то все пак е осезаема.

Инак да - тази година има точно на един километър баш срещу пчелина ми, няколко ниви с рапица. Няма какво да направя - моля се Богу да не засегнат сериозно пчелите, защото както едвам си ги вдигнал на крака след тази тежка зима, с едно по- сериозно натравяне ..... просто ще измрат всичките.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    То , за бирите е ясно .
    Кажи , с какво да помогна ?
    В ,,Цветният квартал,, пчелин няма , явно си нагоре към Каменар .
    Ами към околовръса съм... Друга година винаги ми е правило впечатление многото пчели по сливите и после по липата, но таз година не е така. И тъкмо затова решихме с авера да напрайм няколко капана за рояци таз година...
    Иначе не знам с какво може да ми помогнеш тъй като до сега не съм си поставял за цел да ловя в града рояци. Поизчетох де що има по въпроса, но за да имам аз въпроси първо трябва да си блъсна рогите в дувара, че да ми се родят в празнината между ушите въпроси. Щото сега съм много ербап и си мисля, че зная как стават нещата...
    Авера подготвил няколко 40 литрови капана та да видим май месец има ли блуждаещи рояци във Варна или е само мит...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    То и аз съм приготвил 20 броя.Ако познавате няко инвертаджия близо до В.Търново може да ми подадете инфо на лично,че как е тръгнало в нашия град няма да има рояци.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    То и аз съм приготвил 20 броя.Ако познавате няко инвертаджия близо до В.Търново може да ми подадете инфо на лично,че как е тръгнало в нашия град няма да има рояци.
    А какво се случи с последния рояк, за който спомена онзи ден?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Едни базуни като пчели му се заселили на челяка в покриваА аз съм се приготвил ще кажеш че ще правя клип за дискавъри

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Уф колега Друмев, то при теб хич не е за бъзик...
    Дано поне отцелелите да са развили имунитет към дерматид и непоносимост към арендатори...
    п.п. agro да не чете...

Страница 47 от 79 ПърваПърва ... 37454647484957 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •