Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 25 от 30 ПърваПърва ... 152324252627 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 241 до 250 от общо 291
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от kamov Виж публикацията
    Трети закон на Нютон: Всяко действие има равно по големина и противоположно по посока противодействие

Така ... какво оказва противодействие в космоса ... нали там няма нищо .. вакум в ?! в какво се удря струята сгъстен въздух че да важи закона на нютон ?
    Бъзикаш се нали?
    Щото ако мислиш че движението във въздуха се основава на това че реакривната струя се блъска във въздуха и движението се поражда от това, си лееко далеко от всякаква физика въобще....

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Също ме интересува някой да ми обясни принципа на действие на химически двигател в космоса ... тоест как се осъществява движение в вакум
    а като идеш в някой форум за физика и космически технологии, ги питай какви противороеви мерки практикуват :Д

п.п. а бе - дали са пращали някога пчели в космоса. (ма гледай сега и на мен какъв въпрос ми щукна)
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

VIP Автор
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Раковски
    Че те от там са дошли.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Че те от там са дошли.

От съзвездието ГЛИНЕЦ ,Галактиката ОМИРОН с една единсвена цел да се тестват колко са издръжливи

Наблюдател
    Регистриран
    30.03.2017
    Ами аз колкото и да съм тъп пак немога да разбера как се създава тази тяга .... какво оказва противоположна сила на газовете които излизат от соплото ?
    В атмосферта е ясно какво .... ама в космоса все пак е вакум и няма нищо .... да не визираш че тъмнта материя задеиства 3 закон на Нютон ?!

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Ами аз колкото и да съм тъп пак немога да разбера как се създава тази тяга .... какво оказва противоположна сила на газовете които излизат от соплото ?
    В атмосферта е ясно какво .... ама в космоса все пак е вакум и няма нищо .... да не визираш че тъмнта материя задеиства 3 закон на Нютон ?!
    Тъпото в случая е че се съмняваш в доказани от векове физични закони, че не желаеш да залегнеш над книгите, за да ги разбереш и че търсиш за тях отговор в пчеларски форум.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе

Я пак??
    Представи си надут балон. Газът който е вътре, оказва натиск върху цялата площ на балона от вътре. И той седи надут. Колкото е по-голямо налягането, толкова повече се надува балона. Сега го пускаш, без да е вързан, и газът започва да изтича от него. На този газ, който изтича, няма какво да му противостои. Няма преграда пред него, но на газа, натискащ стената на балона в противоположният край, му противостои стената на балона и точно този натиск кара балонът да лети! Като натиснеш балона с ръка, усещаш от вътре съпротива, на газа в него, нали? Сиреч, балона е твърд. Този балон ще лети без значение във вакуум ли е или някъде на Земята и ще лети докато има газ в него, който да натиска от вътре самата повърхнина на балона. Същото е с ракетата. Там горивната смес създава газове с много високо налягане. И от соплото излизат те, като по този начин тласкат ракетата да лети. Тя ще лети докато има газове. Като свършат, тя или пада, или лети по инерция. Ако е в космоса ще лети по инерция, докато не я привлече някоя звезда, система, планета или не се блъсне в някое парче скала, астероид, спътник, и каквот се сетиш още!
    По просто не мога да го обясня.
    Лек ден!

Наблюдател
    Регистриран
    30.03.2017
    Е как като газът в балона изтече в нищото ( космос ) ще се задейства закона на нютон .... нали трябва атомите да се удрят в нещо ?!?! колко атома има на квадратен метър в комоса и колко в балона ?! ... аз ли немога да да се изкажа правилно или вие неможете да ме разберете

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Е как като газът в балона изтече в нищото ( космос ) ще се задейства закона на нютон .... нали трябва атомите да се удрят в нещо ?!?! колко атома има на квадратен метър в комоса и колко в балона ?! ... аз ли немога да да се изкажа правилно или вие неможете да ме разберете
    Дадох ти линк, от който да прочетеш урока. Различен ти обясни нещата още веднъж нагледно с балона. Ако пак не си разбрал, или не искаш да четеш и мислиш, или не можеш - ерго си тъп. И в двата случая няма смисъл да си блъскаш главата с физика. Заеми се с неща по възможностите си и си живей живота.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Хех . Приятелю отговори си на въпросът - Защо , йонните двигатели се използват в Космоса ?
    Да ,те имат малка тяга , но е достатъчна за движение във Вакуума .

Страница 25 от 30 ПърваПърва ... 152324252627 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •