Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 66 от 419 ПърваПърва ... 1656646566676876116166 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 651 до 660 от общо 4190
    VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    От 23 прегледани в петък - има излюпени търтеи вече, а в два има заложени маточници при снасяща майка. Тия дали не са си намислили нещо? Днеска ще огледам останалите 33, после ще има новодомци май.Нектар и прашец доволно, старите рамки с мед само пречат сякаш, така си стоят. Поставих по 1-2 основи на местата на преградните дъски. С найлон и без найлон разлика не видях, влага и мухъл няма никъде. Дадох им сироп, да ги излъжа с Нозевит.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Вчера прегледах и останалите. Говоря за миналогодишни отводки в един лр корпус. Има силни от тях, вече препълват корпуса, има и слабаци на по две-три междурамия. На три броя са изчезнали майките, и то наскоро, защото още има останало неизлюпено пило. Не са заложили спасителни маточници, та им дадох прясно пило и ги подсилих, да ги видя какво ще направят. Нектар заливат бързо по килийките и скоро ще задръстят майките с него и с прашец. Джанки и кайсии цъфтят.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Днеска контролно надникнах в един силен и в един слабак. Силния е почти готов с трите основи, които получи в събота, даже вече слага и в недовършените килийки. Слабака едва е захапал едната основа частично и няма изгледи скоро да я изгради.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ето какво цъфти също, днеска спрях, за да снимам:

2017-2.jpg

2017 - 1.jpg

Пчели не видях, снимах един бомбус по тези цветчета:

2017-3.jpg

Това е някакъв вид мъртва коприва, предполагам. Дали е медонос, не зная.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Великденче - добър медонос. Да. От семейството на мъртвата коприва е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    В събота и неделя направих отново преглед на кошерите.Развитие 1-2 рамки назад от предишния преглед/12 дена/.Другото което се случва на най силните семейства 8-10РАМКИ масови самосмяни 90% са така.Майките всичките са от 2016г.Някой колега ако има подобни наблюдения моля нека да сподели.За мен това не е нормално за 14 годишната ни практика честно да ви кажа ме срам да се похваля,че имам пчели.
    Този пост е редактиран от jdrumev; 03.04.2017 в 17:36. Причина: допълване

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Откъде са майките ?
    Или и те са от самосмяна , или са свищеви ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    В събота и неделя направих отново преглед на кошерите.Развитие 1-2 рамки назад от предишния преглед/12 дена/.Другото което се случва на най силните семейства 8-10РАМКИ масови самосмяни 90% са така.Майките всичките са от 2016г.Някой колега ако има подобни наблюдения моля нека да сподели.За мен това не е нормално за 14 годишната ни практика честно да ви кажа ме срам да се похваля,че имам пчели.
    Аз не съм достатъчно компетентен да ти помогна, но и аз като delta.e се насочвам към майките. Беше казал за голяма смъртност зимата, която също може да е от некачествени майки, зазимили кошерите със стари пчели. Ако имаш възможност купи от някъде няколко качествени майки, но в България трудно се намират.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ако бяха само моите умрели съм съгласен с теб.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Ако бяха само моите умрели съм съгласен с теб.
    А разбра ли се каква е причината?

Страница 66 от 419 ПърваПърва ... 1656646566676876116166 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •