Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 4230

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ето какво цъфти също, днеска спрях, за да снимам:

2017-2.jpg

2017 - 1.jpg

Пчели не видях, снимах един бомбус по тези цветчета:

2017-3.jpg

Това е някакъв вид мъртва коприва, предполагам. Дали е медонос, не зная.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Великденче - добър медонос. Да. От семейството на мъртвата коприва е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Нещата вървят към подобрение.Излязла е доста пчела в кошерите,мога да се похваля имам вече кошер с 10рамки.Това пчелите винаги може да те изненадат приятно.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Нещата вървят към подобрение.Излязла е доста пчела в кошерите,мога да се похваля имам вече кошер с 10рамки.Това пчелите винаги може да те изненадат приятно.
    Радвам се че нещата се подобряват при теб, успешна година и да няма повече такива зими!

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Мерси и при теб пълни магазини.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.03.2011
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Това е някакъв вид мъртва коприва, предполагам. Дали е медонос, не зная.
    Леле - такава площ с великденче до сега не бях виждал. :Д Чак ти завиждам - само едното великденче каква разлика прави в развитието на семействата.
    "Най-мързеливата система е най-печеливша." - Димитър Павлов

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от kando Виж публикацията
    Леле - такава площ с великденче до сега не бях виждал. :Д Чак ти завиждам - само едното великденче каква разлика прави в развитието на семействата.
    Така си мислиш ти!Колко инверт и захарен сироп са изпапали заедно с нектарчето от великданчето,един Бог знае? Програмата иска допинг,и то твърд.

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Великденче или мъртва коприва ?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Гогол Виж публикацията
    Така си мислиш ти!Колко инверт и захарен сироп са изпапали заедно с нектарчето от великданчето,един Бог знае? Програмата иска допинг,и то твърд.
    На 01.04. сложих на най-силните 15 семейства по един корпус с 10 основи отгоре. Както ме посъветвахте, вдигнах 2-3 пити с пило в новия корпус, на тяхно място долу пъхнах основи. Майката не съм търсил. Сироп по 700 мл им дадох веднъж на 25 .03., да ги излъжа за нозевит и веднъж сега, като задържа няколко дни лошо време, да не спират да ядат. На 10.04. бяха си изградили корпусите, някои изцяло, други почти, майките горе и снасят. На 10.04. сложих корпуси на още петнайсетина, а днес ще сложа на още 14 броя, защото са изпълнили нацяло първия корпус. Някои от първите на два корпуса вече са готови за първа ротация. На един корпус ще ми останат само десетина слабаци на по 4 междурамия пчели, те и сиропа си вземаха едва, едва. Не мога да смогна да правя рамки и да лепя основи, ей сега, посред нощта, свърших с корпусите, които днеска ще им давам. След акацията ще ги нацепя, да не вземат да избягат поради мои грешки, и без това ми трябва бройка за наесен. Разрових из търтеевото пило, акари не видях, може и да не знам какво да гледам.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    На 01.04. сложих на най-силните 15 семейства по един корпус с 10 основи отгоре. Както ме посъветвахте, вдигнах 2-3 пити с пило в новия корпус, на тяхно място долу пъхнах основи. Майката не съм търсил. Сироп по 700 мл им дадох веднъж на 25 .03., да ги излъжа за нозевит и веднъж сега, като задържа няколко дни лошо време, да не спират да ядат. На 10.04. бяха си изградили корпусите, някои изцяло, други почти, майките горе и снасят. На 10.04. сложих корпуси на още петнайсетина, а днес ще сложа на още 14 броя, защото са изпълнили нацяло първия корпус. Някои от първите на два корпуса вече са готови за първа ротация. На един корпус ще ми останат само десетина слабаци на по 4 междурамия пчели, те и сиропа си вземаха едва, едва. Не мога да смогна да правя рамки и да лепя основи, ей сега, посред нощта, свърших с корпусите, които днеска ще им давам. След акацията ще ги нацепя, да не вземат да избягат поради мои грешки, и без това ми трябва бройка за наесен. Разрових из търтеевото пило, акари не видях, може и да не знам какво да гледам.
    Тоя студ май не е добре за прясно разширените ми семейства, които завари. Дали ще простуди пилото и да си натреса зорлем някоя болест, как мислите? Сложих им по 750 мл сироп във вторник, дано им помогне малко.

Страница 1 от 3 123 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 15 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 15 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •