Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 43 от 79 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 421 до 430 от общо 781
    Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Атанасов имам въпрос към теб.ПРЪСКАХАЛИ ЗА ДЕРМАТИТ ПРИ ТЕБ?
    Колега, от къде разбра, че при теб са пръскали за дерматит? Смисъл от ветеринар или?
    Нашите пчели са на "другия баир", кажи речи срещу Златарица посока Бреговица, смъртността на пчелните семейства в селото е значителна по слухове обаче/щото никой не си признава и лъже/, но при нас има само един баталдясъл, един без майка и един много слаб. Всичко друго се труди неуморно...

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    За Златарица В.Търновко говорим нали,че това Бреговица не се сещам къде е.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    [QUOTE=nikawr;124433]Колега, от къде разбра, че при теб са пръскали за дерматит? Смисъл от ветеринар или?
    Не кой ти казва такива работи.На един набор от Елена му откриха дерматит на една крава покрай нея и едно теле бастисаха със съмнения за болеста.Криха доста време това но аз знаех още същия ден.Малък град всичко се знае.
    Най страното само една крава и едно теле в цялата община болни от дерматит.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Еми да, Златарица - Джулиница - Бреговица.
    Е не е баш на другив баир ама ...
    Интересно ми е коя институция прави това пръскане и защо не се информират пчеларите в района..

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Тия гражданска защита трябва да знаят всичко ама се си трая.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Еми да, Златарица - Джулиница - Бреговица.
    Е не е баш на другив баир ама ...
    Интересно ми е коя институция прави това пръскане и защо не се информират пчеларите в района..
    http://pchelari.com/forum/showthread...82%D0%B8%D1%82

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Те ни информираха всичкиНали подписахме преди това едни декларации.Само не са казали дата на пръскане.Така че ставаш в 5 отиваш на пчелина прекръстваш се и ги пращаш да събират вечерна ги посрещаш.И те така всеки ден докато не се завърнат.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Атанасо за елена имаш ли такава графика?

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Аз за Търновско не видях..

VIP Автор
    Регистриран
    04.01.2012
    Позволявам си за трети път да пиша днес, но явно останах неразбран.
    Да ме кълнете, че и до моята глава ще стигне високата смъртност е меко казано неучитиво и точно заради такова отношение се отказах да участвам в дискусиите. Мисля че с нищо не съм заслужил такова отношение.
    През изминалата година се събраха много негативни фактори на едно и заради това в момента положението е трагично при някои, а при други е просто зле. Неприятностите започнаха още от февруари (2016) който беше много топъл, такъв беше и март. Семействата се развиха много рано и последва супер отвратителен май и половината юни с супер ниски температури и адски дъжд. Тогава в началото на май бяха и първите пръскания за дерматита. към 15 юни семействата бяха доста зле кои от роене кои от дерматита и т.н. От там на татък влязохме в спиралата на неприятностите и трябваше да се положат огромни усилия за да зазимим семействата нормално. Положението се усложни и от супер мега сушата след 15 юни. Имаше семейства които не можаха да надигнат глава имаше и такива които се справиха. Така или иначе натрупалите се фактори отключиха възможноста на всички гадни болести да се развият и да тормозят семействата. От тук на татък всяка грешка на пчеларя се наказваше жестоко. Колегата заради който се обадих не е подхранвал на време и не е третирал на време. Влязъл е в зимата със стари и изсмукани от акара пчели. Семействата са се стопили още в началото на зимата и нозематозата ги е довършила.
    Пострадали от пръсканията имаме много. Аз също ако си спомняте пострадах много яко. За мой късмет явно при мен не се отключиха заболяванията, а там където забелязах нередности взех много строги мерки и успях да зазимя прилични семейства. При някои колеги това не можа да се случи Солариса, Друмев явно и при Атанасов. Работата беше на късмет (предполагам зависеше от това какво дебне в покой във семействата). Тези хора и много други не можаха да вдигнат семействата понезависещи от тях причини и сега при тях положението е трагично. При много други обаче зимната смъртност е от пълно незнание, пълен мързел и желание само за печалби. Много е добре да се четат форуми, но без минимум знания нещата няма да се получат.

Очаквам извинение за клетвите по адрес на моите семейства и никога и спрямо никой колега да не си позволяваме чак такова отношение.

Страница 43 от 79 ПърваПърва ... 33414243444553 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •