Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 137

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    По повод конструкцията на моята вана към комби машина, дадоха се доста идеи за семерини на долния лагерен възел. Семеринга е уплътнител на триене и иска присъствие на масло, за да не се изтрие бързо. Затова на водните помпи не слагат семеринг, а лоена набивка, която с времето все пак износва локално стоманения вал. Там товара и оборотите обаче са сериозни. Аз се спрях на изцяло открити неръждаеми лагери, потопени в меда и лесно измиващи се с вода. Един аксиален за вертикалното усилие, което ще е сериозно и един радиален, където клоня към тефлонова втулка. При този диаметър /1,8 м/ оборотите няма да са големи. Иска ми се да направя универсален барабан, който да е ефективна бъркалка в едните приложения и да може да носи касетите, когато се оборудва центрофуга. Предстои да се образовам по въпроса с касетъчните центрофуги - разстояние от касета до касета и ъгъл на завъртане при работа, за да преценя колко касети мога да събера на тази периферия.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Ето какъв вид центрофуга харесах - касетна, събира много рамки, защото касетите се завъртат само на 45 градуса.
    https://www.youtube.com/watch?v=7F8JPOw5KEU
    https://www.youtube.com/watch?v=8Db4Icn-e3g
    Втория линк е за 28 рамки. Между касетите има разделителни прегради.
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Ето какъв вид центрофуга харесах - касетна, събира много рамки, защото касетите се завъртат само на 45 градуса.
    https://www.youtube.com/watch?v=7F8JPOw5KEU
    https://www.youtube.com/watch?v=8Db4Icn-e3g
    Втория линк е за 28 рамки. Между касетите има разделителни прегради.
    Първо поздравления за съда -уникална находка,многофункционална машина може да се получи ,за което ти завиждам благородно.Искаш да ползваш кошницата и за бъркалка след като махнеш касетите(които могат да се направят да излизат само с едно движение-моите така са направени),но самата конструкция на кошницата ми се струва,че ще е неудачна за бъркалка.Диаметъра от там съответно и обема е доста голям и ще иска мощен мотор ,когато се ползва за разбъркване ,за което и сам се досещаш.Двата линка по горе които си дал ,като изпълнение добре,но като коефицент на полезно действие не струват.Застъпването на касетите удължава времетраенето и изцеждането на меда от питите.Да не казвам и колко изцапани излизат след това ,те и за това слагат прегради ,за да може меда от едната пита де се лепи по ламарината и да се стича по нея ,а не меда да скача от пита на пита и така докато олекнат питите.И още нещо относно клиповете ТОТАЛНО НЕКОМПЕТЕТНТНО ПРЕЗЕНТИРАНЕ ​защо ли,защото при хордиално въртене на рамките ДОЛНАТА ЛЕТВА на рамката сочи посоката на въртене(поставили са ги на обратно) Не знам какъв ти е капацитета на кошерите и вида на рамките които искаш да центрофужиш,но от там идва и броя и вида на касетите.Препоръчвам да не се застъпват,или в краен случай само 1 сантиметър ,който служи за дистанциометър при разтварянето им.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от Недялко Атанасов Виж публикацията
    Първо поздравления за съда -уникална находка,многофункционална машина може да се получи ,за което ти завиждам благородно.Искаш да ползваш кошницата и за бъркалка след като махнеш касетите(които могат да се направят да излизат само с едно движение-моите така са направени),но самата конструкция на кошницата ми се струва,че ще е неудачна за бъркалка.Диаметъра от там съответно и обема е доста голям и ще иска мощен мотор ,когато се ползва за разбъркване ,за което и сам се досещаш.Двата линка по горе които си дал ,като изпълнение добре,но като коефицент на полезно действие не струват.Застъпването на касетите удължава времетраенето и изцеждането на меда от питите.Да не казвам и колко изцапани излизат след това ,те и за това слагат прегради ,за да може меда от едната пита де се лепи по ламарината и да се стича по нея ,а не меда да скача от пита на пита и така докато олекнат питите.И още нещо относно клиповете ТОТАЛНО НЕКОМПЕТЕТНТНО ПРЕЗЕНТИРАНЕ ​защо ли,защото при хордиално въртене на рамките ДОЛНАТА ЛЕТВА на рамката сочи посоката на въртене(поставили са ги на обратно) Не знам какъв ти е капацитета на кошерите и вида на рамките които искаш да центрофужиш,но от там идва и броя и вида на касетите.Препоръчвам да не се застъпват,или в краен случай само 1 сантиметър ,който служи за дистанциометър при разтварянето им.
    Не знам, нещо не ми се връзва. Мощен мотор при моя диаметър на разбъркване ще трябва при каквато и да е конструкция на бъркалка. На клиповете казват и показват доста кратки времена на центрофугиране. Според мен рамките трябва да са точно така поставени, ако се застъпват, както в случая, за да са насочени осите на килийките възможно най-близо по радиуса. Работя с ЛР рамки и ми се иска да работя с касетъчна центрофуга, като най-щадяща питите. Такова разположение дава максимално възможния брой рамки. При наличието на междинните преградни ламарини, те пазят съседната рамка от зацапване и насочват центрофугирания мед към периферията. Не виждам и там проблем. Тава, което казваш за зацапването, от личен опит ли е, или така ти се струва?

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Не знам, нещо не ми се връзва. Мощен мотор при моя диаметър на разбъркване ще трябва при каквато и да е конструкция на бъркалка. На клиповете казват и показват доста кратки времена на центрофугиране. Според мен рамките трябва да са точно така поставени, ако се застъпват, както в случая, за да са насочени осите на килийките възможно най-близо по радиуса. Работя с ЛР рамки и ми се иска да работя с касетъчна центрофуга, като най-щадяща питите. Такова разположение дава максимално възможния брой рамки. При наличието на междинните преградни ламарини, те пазят съседната рамка от зацапване и насочват центрофугирания мед към периферията. Не виждам и там проблем. Тава, което казваш за зацапването, от личен опит ли е, или така ти се струва?
    Цял ферман ти написах,как мислиш дали така ми се струва или е от опит,но ти си решаваш.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •