Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Имам една идея, която мога да я предложа на TSC1, защото аз в момента нямам време да я реализирам.

ВАРИАНТ 1. Акцелерометричен датчик, едночипов контролер на батерии и микропредавател, изпращащ на външния модул стойноста на текущата центробежна сила. Външния модул приема тази стойност, сравнява я с някакъв настройваем праг с тригер на Шмид и посредством реле пуска или спира захранването на мотора на центрофугата. Самият датчик е оформен в малка PVC кутийка с литиева батерия, като теглото му е само няколко грама, а размерите са по-малки от размерите на 1 запалка. Монтира се близо до периферията на кошницата.

Предлагам тези идеи на TSC1, и ако той произведе някакво устройство, аз ще съм първия човек, който ще си го купи.
Всичко това като хардуер е готово! Това е датчика за кошерите! Там има всички тези елементи. Трябва само да се напише нов софруер и да се зареди в процесорчето. Приемниците също са налични и трябва да се вградят в контролера, управляващ процеса на центрофугиране. А контролера е в процес на конструиране и идеята е точно на време!