Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Нямам представа.

Четох някъде 5 години

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Четох някъде 5 години
    Какво 5 години? Четеш ги някои книги, но май само заглавията.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Е то в интернет има много лъжлива информция.

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Е то в интернет има много лъжлива информция.
    Защото се пише от хора които хал хабер си нямат. Като във форума. Съвети дават тези които най - малко разбират. Имат един кошер, а ръсят акъл като академици.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от Трендафил Дончев Виж публикацията
    Защото се пише от хора които хал хабер си нямат. Като във форума. Съвети дават тези които най - малко разбират. Имат един кошер, а ръсят акъл като академици.
    Е,ми харесва ми.С гладиаторския палец нямаше да мога да изразя колко ми харесват всички изречения на колегата Дончев.Затова и пиша! Ха сега да видим кой ще сложи черно хиксче колега?Предполагам някой мастит Академик.

Наблюдател
    Регистриран
    16.06.2015
    Предварително се извинявам ако питането не е по темата, но мога ли да ползвам меда и рамките от загинали семейства и евентуално с какво да ги дезинфекцирам преди това, така че да не навредя на пчелите ако се ползва меда. Имам няколко загинали семейства /три-четири отводки и два силни/, като по питите на два от тях има диаритични петна.
    Сега са затворени на пчелина, но при по топли дни и облитания, пчелите от живите семейства бяха разпечатвали рамки. Та ако може да ме посъветвате, има ли начин да запазя тия 20-30 рамки и почти толкова килограми с мед.

Наблюдател
    Регистриран
    31.05.2016
    Пчеларски район
    Община Аксаково
    Аз ги дезинфекцирам с мравчена киселина, без да я разреждам.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от IVO 80 Виж публикацията
    Предварително се извинявам ако питането не е по темата, но мога ли да ползвам меда и рамките от загинали семейства и евентуално с какво да ги дезинфекцирам преди това, така че да не навредя на пчелите ако се ползва меда. Имам няколко загинали семейства /три-четири отводки и два силни/, като по питите на два от тях има диаритични петна.
    Сега са затворени на пчелина, но при по топли дни и облитания, пчелите от живите семейства бяха разпечатвали рамки. Та ако може да ме посъветвате, има ли начин да запазя тия 20-30 рамки и почти толкова килограми с мед.
    Тези петната става въпрос за хафниоза най вероятно,скоро унищожих подобен кошер,хубавите рамки запазих но ги третирах със смес на йод,вода,пеницилин и стрептомицин,сега са затворени във найлонов чувал и въре има парцал напоен със 85% мравчена киселина,ще ползвам рамките след 1 година чак.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от IVO 80 Виж публикацията

"Оцетната киселина върши чудесна работа със спорите на нозематозата. Рамки с открит мед, рамки със запечатан мед, рамки без мед - оцетна киселина.

Когато решиш да използваш рамките, вадиш от склада или там където си използвал оцетната киселина за няколко минути на въздух и мушкаш в кошера. Няма никакъв проблем или вредно въздействие на и върху пчелите.

Иначе рецептата е следната:
    За пространство с обем 1 куб.м са необходими 200 мл оцетна киселина (4 части ледена оцетна киселина и 1 част вода). Питите се нареждат в сандък или чист празен кошер и върху горните им рамки се поставя слой лигнин, памук или друга памучна тъкан. Върху него се налива нужното количество киселина и кошерът (сандъкът) се затваря. Питите престояват 4-7 дни, след което се проветряват и могат да бъдат използвани отново.

Аз съм по краен и не използвам вода. "

тема -нозематоза
    пост № 87 от Niki 1313

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Някои колеги не са спирали антибиотиците, но и при тях картинката не е по- розова?
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •