От това което съм чел,в мътната ми глава се въртяха около две кибритени.
От това което съм чел,в мътната ми глава се въртяха около две кибритени.
Ако не си ги пипал 100 пъти по добре. Всяко ровене ги дърпа на зад а при положение че са слаби направо има разказваш играта. 2 рамки пило след някой ден 4 рамки пчели, и като се затопли за нула време кошера, ще стане готов за паша. Каквото и да правиш няма как да ги вкараш в акация. За сега само сироп и спираш тормоза и ще видиш как се променят нещата. Така мисля и работя аз. До момента съм отворил само 1 среден кошер и то предимно да си направя кефа и да добия информация как се развиват нещата, другите чак като изпълнят корпуса с пило.
Мерси Ники,само ще ги накапя с йод отгоре и повече няма да ги барам.Нозевита го свалят трудно,някои дори не са го пипнали.
Нозевит и Йод не се ли слагат за едно и също? Йод се ползва и за дезинфекция, но мисля че при положение че си ползвал Нозевит няма нужда и от него. Иначе на мен взеха Нозевита за часове всичко кошери само 4те запасни майки и бе трудно ни те имат 1/2 междурамие пчели, може да ги видя под бройка![]()
Естествено,с иод ще третирам тези на които не дадох нозевит.
Бях се засилил в събота да правя пролетен преглед, но в крайна сметка се отказах, а и задуха вятър.
Все пак отворих 1-2 семейства средни, както казва Ник, за да се ориентирам. Пилото е на 2 рамки.
Имам и едно семейство без майка, което го бях заподозрял още преди 2 седмици, когато всички внасяха яко прашец, само в това семейство имаше летеж като при другите, но прашец не вкарваха. Е, отворих го в събота и съмненията ми се потвърдиха. Та, ако има някой налична майка, която за момента не му трябва, може да пише на лични.
Тази седмица очаквам да цъфне поне джанката при очертаващите се над 20 градуса дневни температури.
При пчелите има мед, защото има ред!
Луда работа днес, внесоха толкова прашец че ще им стигне за седмица напред
Иначе имам кошери който не се побират в 2рия корпус.
Какво ти пречи да им сложиш трети?
Имам три такива и за беля ги отворих,в първи корпус бях оставил маломедни пити,налазили са ги здравата,а в празните килийки ми се стори че бухат и прашец.Втория семеен има 5-6 пити с разновъзрастово пило.Лошото е че при голямата част от останалите пилото е малко.
В момента има 6 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 6 гост (и))