Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 19 от 91 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 181 до 190 от общо 901
    Заслужил Автор
    Регистриран
    19.02.2012
    Знаех си, че само пчелар от Свищов може да хвърли свещева светлина върху названието на свищОвите маточници. wink;
    "It's so simple to be wise. Just think of something stupid to say and then don't say it."
    Sam Levenson

VIP Автор
    Регистриран
    31.12.2010
    Покорно благодаря, Цезарю ! Не претендирам за изчерпателност по темата, така че ако разбереш още нещо, споделяй. Sic transit gloria mundi. За да спазя правилата, превеждам : Така преминава световната слава .

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Здравейте!днес се сблъсках с нещо странно.едно семейство без майка което бях преглеждал преди седмица и днес имах намерение да обеденя с друго.ми направи впечатление че част от пчелите бяха се струпали на едно малко кълбо.разбутах ги и отдолу се показа майката,която тръгна като обезумяла да бяга по питата.не ми е много ясно какво става.защо са я натиснали пчелите.нямаше никъде снесено,нито видях някакъв пресен маточник от който да е излязла.помислих си че е прясно излпена майка но не видях никъде маточник,а майката е млада,не е стара.някой сблъсквал ли се е с нещо подобно?

Наблюдател
    Регистриран
    23.03.2012

помагаите кг

Здравйте колеги .

Сега сигорно ще ми се смеете много .

Преди 20 дена вместо да изхварля кащон от памперс на детето :D сложих му вътре една рамка малка с пита нова и го запечатих кашона с тиксо с една дума направих го като кошер без да има една пчела :D и го сложих варху дръвче от слива и преди 10 дена беше паднал от вятъра и взех го и го сложих пак и го вързах да не пада :D и вчера пак отивам да видя тоя кашон дали си стои там изобщо :D и кво да видя целия кашон е пълно с пчели бях му сложил около 200 гр мед само от тук нататак какво трябва да правя с тоя кашон с тия пчели помагайте ми .

Почетен Автор
    Регистриран
    29.09.2010
    Първи април мина.

Изчакваш да си пренесат меда и да освободят кашона.

Наблюдател
    Регистриран
    23.03.2012
    Да но как колега да взема кашона да сложа вътре в някой нов кошер ли :D ако имаш скйп даи молятисе да ми обесиш там по подробно

Кашона е нападнат от пчелите заради меда. Те идват да "крадат", не да се заселват. :D

Това, че няма пчелари, съвсем не означава, че няма пчели. wink;

Наблюдател
    Регистриран
    23.03.2012
    и кво викаш както са си дошли и така щеси тръгнат тия пчели

Именно какво опапат каквото има. А както казва колегата yuri това че незнаеш да има пчелари незначи че няма пчели. Ония ден гледах клипче на колега как хваща рой на терасата си в комплекс Лазур в Бургас с помоща на примамка Пророй.
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

Страница 19 от 91 ПърваПърва ... 917181920212969 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •