Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 138

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    13.03.2017
    Пчеларски район
    Сливовик
    Добре колеги благодаря за бързите съвети,в събота ще си ходя и ще махна сиропа,ако не са го взели.

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    Цитат Първоначално публикувано от Едуард Виж публикацията
    Добре колеги благодаря за бързите съвети,в събота ще си ходя и ще махна сиропа,ако не са го взели.
    От събота го дават топло,остави да си го приберат,и при мене има такива дето не го взимат веднага,закъсняват с 2-3 дена,но после сиропа пак изчезва.давам им 200-300гр на седмица.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Тоя сироп като седи 3 дни в хранилката и става на пикоч. Аз ако съм, го изхвърлям по най-бързия начин.

Наблюдател
    Регистриран
    13.03.2017
    Пчеларски район
    Сливовик
    Гарантирано отворите им са отпушени,защото преди да сипа на всеки кошери преглеждах дали са чисти и дали всичко е на мястото.А относно сиропа малко е студено да се развали толкова бързо сега поне споредн мен и той е 1-1-1(вода,захар и мед).Но в събота ще имам възможност да отида и ако на някой има още ще го махна и,ако времето е добро ще налея пак 150 грама .
    От 5 години,като една от тях само съм помагал преди да си закупя мой защо?
    Относно лентите 35 дена трябва да престоят в кошера преди да се отваря и поне 1 седмица преди да се слага магазин защото меда става негоден.Попитах за това защото няколко човека се опитват да ме обедят ,че не било добре,когато се слагат лентите температурите да падат под 15 градуса и за това.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    И моите се мръщиха на нозевита,това ме принуди да накапя с йод тези които не бях третирал.Два пъти през 10 дена.

Наблюдател
    Регистриран
    13.03.2017
    Пчеларски район
    Сливовик
    До сега винаги,когато съм давал са го вземали тази година за пръв път не искат,другите 22 кошера си го взеха без проблем но тези 3-те ...Явно и аз ще накапя с йод на тези ако довечера,като ида да им сложа сироп този си е още там.
    А да попитам по-колко капки и в колко сироп ?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    До сега винаги,когато съм давал са го вземали тази година за пръв път не искат,другите 22 кошера си го взеха без проблем но тези 3-те ...Явно и аз ще накапя с йод на тези ако довечера,като ида да им сложа сироп този си е още там.

Силни ли са кошерите?Защото и аз имах 2-3 не искат да вземат,но са слабички на 3-4 рамки.След като ги центровах под хранилката почнаха давземат.За йода има някъде писано,но не помня в коя тема беше и ако не се лъжа 10капки на литър.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Налитърсироп-30мл.йодасептадон.По50мл.нас м.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    50 мил не ли много ако е на 4 рамки или на всичките еднакво?

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •