Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 39 от 45 ПърваПърва ... 293738394041 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 381 до 390 от общо 444
    Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Та сега не разбрах - може ли две майки да работят в един кошер? Без прегради. Гледам тук - там някой ги подмятат с едни клечки, тръскат клетките докато им направят мозъците на боза, но в крайна сметка като извадиш питата на нея има ли две майки които да снасят заедно? Иначе другия номер с преградите може да се допусне за определено време. Дори може да се направи комплекс по този начин с много майки. Но и той обаче ще е до време. В крайна сметка пчелите пак ще се съберат около една майка или при няколко, но в по отдалечените краища на комплекса в който няма да се усещат. Дали такъв комплекс ще е възможен?

П.П. Антонов, ти какво ще кажеш?
    Една година гледах 36 ЛР рамков лежак с три майки(в три 12 р. отделения).Бяха заедно целогодишно,зазимих ги трите и така иззимуваха.За добив няма да ти обяснявам.Така,че няма проблем да са заедно.А колко майки могат да живеят заедно без прегради,незнам.Питай шефа си,той нали гледа по 50-60 майки в един кошер.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от Antonov Виж публикацията
    Една година гледах 36 ЛР рамков лежак с три майки(в три 12 р. отделения).Бяха заедно целогодишно,зазимих ги трите и така иззимуваха.За добив няма да ти обяснявам.Така,че няма проблем да са заедно.А колко майки могат да живеят заедно без прегради,незнам.Питай шефа си,той нали гледа по 50-60 майки в един кошер.
    Ако кажеш още нещо за този лежак ще е прекрасно. Ако дадеш и някаквo число за добив ще си златен. А шефа няма да го питам как става този номер, защото ми е ясен, но това е друга манджа.
    Този пост е редактиран от solaris60; 12.03.2017 в 08:40. Причина: печатна грешка

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Та като сме започнали да говорим за лежаци да питам и аз нещо. Може ли една майка да го напълни този гардероб? Казах една.

Може,ако е от тия дето снасят по 9к яйца за 24 часа.Според мен тоя гардероб има поне 2-3 помошни семейства.
    Друго искам аз да попитам,може ли лежак без магазин да извадиш от него чиста акация?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Ако кажеш още нещо за този лежак ще е прекрасно. Ако дадеш и някаквo число за добив ще си златен. А шефа няма да го питам как става този номер, защото ми е ясен, но това е друга манджа.

Не си губи времето да четеш за 3 майки.Аз някъде четох че са се правили опити и с 8 майки заедно.Ще изостанеш с материята

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Друго искам аз да попитам,може ли лежак без магазин да извадиш от него чиста акация?
    Може. Държиш го като 12-так и в момента в който разцъфти акацията му поставяш останалите 6 пити - корпусни до 18-так.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Сигорно е ,че нЯма да осемини тия новите или пак божа работа?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Сигорно е ,че нЯма да осемини тия новите или пак божа работа?
    А за ХР чувал ли си?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    А за ХР чувал ли си?
    Е кой не е чувал,но почти не използвам.Чувал съм,че могат да прехвърлят меда от плодника пчелите.Ако е така тогава може и да не извадя чиста акация.

Почетен Автор
    Регистриран
    04.09.2012
    Пчеларски район
    Община Враца
    Здравейте,

Преди време Софрон беше казал в една негова лекция: Преди да цъфне рапицата дава на семейство по 2л. сироп. След това слага магазините.

Поздрави, Г. Георгиев

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Цитат Първоначално публикувано от Bobi-M9598 Виж публикацията
    Здравейте,

Преди време Софрон беше казал в една негова лекция: Преди да цъфне рапицата дава на семейство по 2л. сироп. След това слага магазините.

Поздрави, Г. Георгиев
    Бяха тия времена със сиропа сега вече сме на инверт.

Страница 39 от 45 ПърваПърва ... 293738394041 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •