Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 23 от 36 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 221 до 230 от общо 354
    Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Цитат Първоначално публикувано от nyanakiev Виж публикацията
    Пролетта засадих в саксия 6 кестена. Лятото поникнаха и сега са 10-15см , на 5-6 листа, но стеблата им са около 2мм. Това нормално ли е. На пролет да си играя ли да ги разсявам или да пробвам с други
    За питомен(ядлив) кестен или див(конски) кестен става въпрос?
    При пчелите има мед, защото има ред!

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    Пролетта засадих в саксия 6 кестена. Лятото поникнаха и сега са 10-15см , на 5-6 листа, но стеблата им са около 2мм. Това нормално ли е. На пролет да си играя ли да ги разсявам или да пробвам с други
    Кестените се садят в специални дълбоки саксийки-15-20 см(plugs) download (1).jpg като субстрата не трябва да е градинска пръст, а водопропусклив и задържащ влагата .
    Или направо в земята и после разсаждаш.
    Пробвай ги, но си засади и други за всеки случай.

Заслужил Автор
    Регистриран
    08.02.2014
    ядливите кестени. Благодаря за съвета, а по принцип кой дава повече нектар конския или питомния

Забранен
    Регистриран
    12.09.2014
    ядливите кестени. Благодаря за съвета, а по принцип кой дава повече нектар конския или питомния
    Нямам представа! Ядливия е за по топлата част на БГ. През годините съм купувал семена от Кауфланд, поникваха, но на втора трета година ги губех.

Почетен Автор
    Регистриран
    17.01.2014
    Пчеларски район
    с.Кривина, София-град
    Питомния кестен, когато цъфти е пълен с пчели, направо гъмжи, докато по конския има пчели само, ако текущо в района няма друга цъфтяща растиелност и то много вяло, тук-там някоя пчела. Това за моите наблюдения.
    При пчелите има мед, защото има ред!

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Благодаря , на дядо Борю !
    Днес , получих семената от Асклепиас .

Почетен Автор
    Регистриран
    03.05.2011
    Пчеларски район
    Царево
    ЯДЛИВЯ КЕСТЕН,е медоносът за който коментирате,меда от него е с голяма конкуренция на качествата спрямо другите медовете в Б-я.Масивите намиращи се на територията на страната(все още запазени от набезите ,заради дървесината)се намират на територията на общ. Петрич,в частност селата в Огражден Пл.,Беласица.Нямам търпение да дойде новата година -чакат ме 2-4прасета по 200кг+по тези места,а и децата ще се радват на баба и дядо.
    Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.01.2016
    Пчеларски район
    Павликени
    Дойде време за посаждане на медоноси,приготвил съм 50 акацийки,5 липички,семена от гледичия за ограда и пираканта за жив плет на пчелина ,през нея няма минаване без скафандър.По синурите и пустеещи места в радиус до около километър от пчелина.ще разсаждам Асклепиас,сега подготвям разсада.Дано тая година да е по добра от миналата,през деня да пече,а нощем да вали.Амин,дай Боже.

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от дядо борю Виж публикацията
    Дойде време за посаждане на медоноси,приготвил съм 50 акацийки,5 липички,семена от гледичия за ограда и пираканта за жив плет на пчелина ,през нея няма минаване без скафандър.По синурите и пустеещи места в радиус до около километър от пчелина.ще разсаждам Асклепиас,сега подготвям разсада.Дано тая година да е по добра от миналата,през деня да пече,а нощем да вали.Амин,дай Боже.

И аз благодаря за получените семена!
    Човека е точен. Успешна година!

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Миналата годин купих 10 фиданки еводия, които са оцелели на дад 900 нм. Купих още 20 и толков липи, само да спре дъжда и отивам да ги засаждам.

Страница 23 от 36 ПърваПърва ... 13212223242533 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •