Кестените се садят в специални дълбоки саксийки-15-20 см(plugs) download (1).jpg като субстрата не трябва да е градинска пръст, а водопропусклив и задържащ влагата .
Или направо в земята и после разсаждаш.
Пробвай ги, но си засади и други за всеки случай.
ядливите кестени. Благодаря за съвета, а по принцип кой дава повече нектар конския или питомния
Питомния кестен, когато цъфти е пълен с пчели, направо гъмжи, докато по конския има пчели само, ако текущо в района няма друга цъфтяща растиелност и то много вяло, тук-там някоя пчела. Това за моите наблюдения.
При пчелите има мед, защото има ред!
Благодаря , на дядо Борю !
Днес , получих семената от Асклепиас .
ЯДЛИВЯ КЕСТЕН,е медоносът за който коментирате,меда от него е с голяма конкуренция на качествата спрямо другите медовете в Б-я.Масивите намиращи се на територията на страната(все още запазени от набезите ,заради дървесината)се намират на територията на общ. Петрич,в частност селата в Огражден Пл.,Беласица.Нямам търпение да дойде новата година -чакат ме 2-4прасета по 200кг+по тези места,а и децата ще се радват на баба и дядо.
Знам доста неща,но и доста ПОВЕЧЕ искам да науча!!!
Дойде време за посаждане на медоноси,приготвил съм 50 акацийки,5 липички,семена от гледичия за ограда и пираканта за жив плет на пчелина ,през нея няма минаване без скафандър.По синурите и пустеещи места в радиус до около километър от пчелина.ще разсаждам Асклепиас,сега подготвям разсада.Дано тая година да е по добра от миналата,през деня да пече,а нощем да вали.Амин,дай Боже.
Миналата годин купих 10 фиданки еводия, които са оцелели на дад 900 нм. Купих още 20 и толков липи, само да спре дъжда и отивам да ги засаждам.
В момента има 3 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 3 гост (и))