Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 37 от 79 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 361 до 370 от общо 781
    VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Със захар бе. Той сам нема си признае. Пък и дали са пълни.... 7 тона мед на 1 000 магазина, аз на това не му казвам пълно.
    Ако имаше захар в меда, да ли Апитрейд щеше да ми го изкупи всичкия? Пак започна със сметките :-):-):-) , все едно ти да ми казваш, че вадиш по 1000 кг жито от декар, като знам, че в нашия край не вадят повече от 300 кг.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ако имаше захар в меда, да ли Апитрейд щеше да ми го изкупи всичкия? Пак започна със сметките :-):-):-) , все едно ти да ми казваш, че вадиш по 1000 кг жито от декар, като знам, че в нашия край не вадят повече от 300 кг.
    Пак си в грешка....събирам ти писаниците на 1 място. 7те тона мед ти ги събирам връз 1 000те магазина. Па ти си ги смятай...и ротирай.
    П.П. Не си само ти. Тия от раковски тука купуват от един пчелар дето знае 4 марки захар на колко процента се инвертира у казаня, и кво остава като остатъчно. Ти за колко марки знаеш....

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Хубавото на поста е че не е точно така , това е вярно .Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията - поствайте откритието си ( приемам че сте филантроп ) та и ние да се възползваме .
    П.П. С течение на времето се превърнах в краен русофоб - моля да ми спестите препратките към руски автори . Нищо лично , форуми много ....

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Ми май ги имам 2016 1000кг , в района на Вальо май не са под 700 ( за " небългарски " сортове говорим ) . Хайде да си спестим мъката и от Южна България да не коментираме добива на пшеница , на кестени може .

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Пак си в грешка....събирам ти писаниците на 1 място. 7те тона мед ти ги събирам връз 1 000те магазина. Па ти си ги смятай...и ротирай.
    П.П. Не си само ти. Тия от раковски тука купуват от един пчелар дето знае 4 марки захар на колко процента се инвертира у казаня, и кво остава като остатъчно. Ти за колко марки знаеш....
    Като костилка на гъз си :-):-) Да съм писал че имам 1000 магазина? Четете писаниците на хората и после ми го преписвате на мене. Стига де, оливаш се.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Осрани рамки , това е общото . За мен де . Другото е дрязги на дребно и търсене на виновен ( лично мнение ) .

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от licho76 Виж публикацията
    Ми 3 шепи пчели как да изядат тоя мед бе пич ?
    Пфф, кви три шепи, аз оставям една мъжка и една женска....

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Цитат Първоначално публикувано от old_greyish Виж публикацията
    Хубавото на поста е че не е точно така , това е вярно .Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията - поствайте откритието си ( приемам че сте филантроп ) та и ние да се възползваме .
    П.П. С течение на времето се превърнах в краен русофоб - моля да ми спестите препратките към руски автори . Нищо лично , форуми много ....
    Е с това което си написал:
    Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията
    съм напълно съгласен.То просто няма как да стане непрекъснато се откриват все нови и нови неща а за заболяванията да не говорим.Също съм и съгласен че някой писал нещо за неговият си опит няма как да стане 1 към 1 към пчелина на четящият.Но мисля че трябва да се чете просто дори да е неприложима дадена технология може да се извлече някаква практическа полза наготово и да я използваме в наш интерес и да не губим излишно време в практически опити.Но това си е мое мнение. А за руската препратка се извинявам.
    С по горния си пост не съм търсил конфронтация.Успех.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от Георги 1974 Виж публикацията
    Е с това което си написал:
    Когато , и ако , научите биологията на пчелното семейство и заболяванията
    съм напълно съгласен.То просто няма как да стане непрекъснато се откриват все нови и нови неща а за заболяванията да не говорим.Също съм и съгласен че някой писал нещо за неговият си опит няма как да стане 1 към 1 към пчелина на четящият.Но мисля че трябва да се чете просто дори да е неприложима дадена технология може да се извлече някаква практическа полза наготово и да я използваме в наш интерес и да не губим излишно време в практически опити.Но това си е мое мнение. А за руската препратка се извинявам.
    С по горния си пост не съм търсил конфронтация.Успех.
    Не съм търсил конфронтация и аз , макар че май ми се получиха доста двусмислени някои писания - извинявам се за това .
    За четенето - прекалено много хора се предоверяват ( и приемат едва ли не за канон ) на неща , писани от някой който е публикувал нещо относително вярно , просто да може да сложи допълнителна буква пред името си . И като не стане по книга си търсят виновен . За моите пчели се грижа аз - аз съм си виновен за загиналото ми семейство ( имам едно , малко кълбо и питката протече отгоре му , калпазанска работа ( хем видях че храната която купих има това свойство ) ) .

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    При прегледите вчера един кошер ме озадачи,пчелите до скоро са отглеждали пило което е зарязано и измразнало,пчелите пръснати из целия кошер между рамките и умрели с разперени криле,майката мъртва,пилото няма болести,има останали живи пчели около 2 шепи които се държът неадекватно(като пияни).Днес ще ходя да доубия пчелите,горя рамките и обгарям кошера.Въпросът ми е срещал ли е някой подобно явление,понеже за мен това е някаква болест която засяга възрастните индивиди?

Страница 37 от 79 ПърваПърва ... 27353637383947 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •