Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 64 от 419 ПърваПърва ... 1454626364656674114164 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 631 до 640 от общо 4190
    Заслужил Автор
    Регистриран
    21.03.2015
    Пчеларски район
    общ.Левски,обл.Плевен
    Здравейте!Днес времето е приказно топло.Температурата е 18.5-19 градуса и има съвсем лек ветрец.Гледах прогнозата за да видя как ще бъде в събота и неделя понеже го даваха да вали.Прогнозата днес е съвсем различна -ще бъде топло с леки облаци.Ще видим пчелите какво правят.
    Поздрави:Цветан Димитров

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Здравейте,днес разговарях с колеги от Златаришкият регион смъртност над 70% имат някои.Всички казват,че продължават да умират семейства от глад макар и да има мед в плодниците.Медът бил твърд като камък и неще ли пчелите да го консумират.При някой колега имали такова нещо?

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от jdrumev Виж публикацията
    Здравейте,днес разговарях с колеги от Златаришкият регион смъртност над 70% имат някои.Всички казват,че продължават да умират семейства от глад макар и да има мед в плодниците.Медът бил твърд като камък и неще ли пчелите да го консумират.При някой колега имали такова нещо?
    Хич да не ти пука, нали при теб няма.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    ОО Друмев, де се губиш? Твоите пчели, поглежда ли ги? Нали и те са там?
    Много колеги из България споделят за голям процент смъртност. По нашия край, поне аз не съм чувал да имат щети, макар че зимните ветрове домуват при нас.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Не съм още ги ровичкал.Не дойде ли март не пипам.Имам и аз жертви,но не са много.

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Вече ровичках и установих,че Трендафил се оказа прав с 50% смъртност която предречи септември, даже и и малко повече са при мен вече.
    Имам 10% кошера от умрелите паднали на дъното,10% беследно изчезнали,а останалите 80% са колкото чинийка за кафе умрели в горния ъгъл на 1,2 м/у рамие.
    Пчелите по моя преценка са умрели октомври.Бяха зазимени на 8 рамки,медът стои не бутнтат не е кристализиран.В Златарица има хора с над 90% смъртност.

Почетен Автор
    Регистриран
    18.07.2011
    Какви са причините според теб?

VIP Автор
    Регистриран
    25.05.2015
    Пчеларски район
    София,Златарица,Елена
    Според мен е от пръсканията.Пчелари с 20-30 годишен опит казват че такова чудо не са виждали никога.Пчелите ги няма а където не са избегали са на дъното УМРЕЛИ.Сега колеги биха казали ,защото съм слаб челар или не съм ги зазимил с много пчела.Това не е вярно тук в сайта може да се прочете със задна дата как имах пило на 9 рамка даже септември.Сега същия тоя кошер дето имаше 9 рамка с пило е празвн само мед.ПЧЕЛИ НЯМА

Почетен Автор
    Регистриран
    28.05.2013
    Пчеларски район
    Карлово,Своге,Храбърско
    Според мен е от пръсканията.Пчелари с 20-30 годишен опит казват че такова чудо не са виждали никога.Пчелите ги няма а където не са избегали са на дъното УМРЕЛИ.Сега колеги биха казали ,защото съм слаб челар или не съм ги зазимил с много пчела.Това не е вярно тук в сайта може да се прочете със задна дата как имах пило на 9 рамка даже септември.Сега същия тоя кошер дето имаше 9 рамка с пило е празвн само мед.ПЧЕЛИ НЯМА
    Щяхме да ходим трима колеги пчелари на изложението в Пловдив, но единия се отказа защото от 100семейства, 100% мъртви. Изследвал меда, пълен с пестициди. Това ми каза!

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от Вълчан Виж публикацията
    Щяхме да ходим трима колеги пчелари на изложението в Пловдив, но единия се отказа защото от 100семейства, 100% мъртви. Изследвал меда, пълен с пестициди. Това ми каза!
    Ужасно!
    На пчелин на приятел имаше 7 кошера умрели от 35, а в единия гледката беше потресаваща: Зазимен на 10 пити мед, на всяка пита има мед, а пчелите долу на дъното с лопата да ги ринеш. Направи ми впчеатление, че това е бил един от кошерите които е дал най много мед миналата година... Няма как да са се задушили при големият сняг, защото отолу на е мрежесто дъно и място има много ... Освен заболяване на мога да си обясня друга причина за такава масова смърт.

п.п. Имаше преди години едно предаване по Дискавъри, как в един регион на Китай, който е извсетен с крушите си не останали грам пчели заради пестицидите. Китайците висяха по клоните пролетно време да опрашват дърветата, защото поминака им зависи от тях... натам отиват нещата и тук, ако не се спрат с тези пестициди!

Страница 64 от 419 ПърваПърва ... 1454626364656674114164 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 4 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (1 потребител (и) и 3 гост (и))

1. timo1

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •