Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Няма нужда да пита човек пчелари ли сте или не. Четете ги някои неща из дебелите книги, но явно не сте ги виждали на пчелините си. Та като се казва, че в една пита ДБ има 3,5 кила мед ми се иска да попитам. Кога ще се получи такава пита и ако се получи то колко пити ще са така изпълнени в целия пчелин та да ги сложим на всеки кошер по четири? Кога майката изпълва питата с всичките и 8000 килийки? Това са все събития различни по време. Специалисти.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    Ами то е ясно че няма по това време на годината пита с пило от горе до долу както е ясно и че пита с мед от горе до долу я има 2-3 я няма имаме ги като крайни и в средата венец и пило. Но погледнато като общ обем на гнездото си е така това е площа а как са разположени меда и пилото е друг въпрос и по важното дали правилно се изчислява килограмите силно ме съмнява пчеларри да вземат да мерят и смятат по скоро е окомерно и приблизително но все пак човек може да направи разлика между 10 и 20кг.

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Няма нужда да пита човек пчелари ли сте или не. Четете ги някои неща из дебелите книги, но явно не сте ги виждали на пчелините си. Та като се казва, че в една пита ДБ има 3,5 кила мед ми се иска да попитам. Кога ще се получи такава пита и ако се получи то колко пити ще са така изпълнени в целия пчелин та да ги сложим на всеки кошер по четири? Кога майката изпълва питата с всичките и 8000 килийки? Това са все събития различни по време. Специалисти.
    Колега я кажи ти как зазимяваш, кога и с колко мед на окомер?

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от nikawr Виж публикацията
    Колега я кажи ти как зазимяваш, кога и с колко мед на окомер?
    Мисля, че някъде споменах колко. Някъде повече, някъде по - малко. По мое неписано правило от плодник мед никога не вземам. Кой колкото си събере, толкова и ще яде.

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2013
    Колега, а когато запълнят плодника с мед и запечатано пило как процедираш.Защото аз съм новобранец и винаги пълнят плодника и после се чудя какво да правя.Благодаря ти предварително.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от sarachilov Виж публикацията
    Колега, а когато запълнят плодника с мед и запечатано пило как процедираш.Защото аз съм новобранец и винаги пълнят плодника и после се чудя какво да правя.Благодаря ти предварително.
    Слагам магазин.

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Мисля, че някъде споменах колко. Някъде повече, някъде по - малко. По мое неписано правило от плодник мед никога не вземам. Кой колкото си събере, толкова и ще яде.
    Ами,не съм съгласен! Ако плодника ти е запълнен с мед, при обилна паша, не вадиш ли рамки и да центрофужиш, та да има къде да осеменява майката? Ако венците с мед са много големи и дебели, за да увеличиш пилото, не разпечатваш ли покрай него, за сметка на венците и да увеличаваш по този начин площта на пилото??

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    А какъв е проблемът да се зазими 10 рамков ДБл с 20кг мед на 10 плодникови пити, запълнени на около 60% с мед, и напролет да няма място за майката да снася....ако обичате ми разяснете, че нещо не мога стопля/вдяна.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от различен Виж публикацията
    Ами,не съм съгласен! Ако плодника ти е запълнен с мед, при обилна паша, не вадиш ли рамки и да центрофужиш, та да има къде да осеменява майката? Ако венците с мед са много големи и дебели, за да увеличиш пилото, не разпечатваш ли покрай него, за сметка на венците и да увеличаваш по този начин площта на пилото??
    Ами хубаво. Не си съгласен - не си. Ако плодника ми е запълнен с мед? Първо не го допускам да се запълни. За да се запълни плодника с мед, то това значи, че няма пило, а след като няма пило това не е добре. Ако има обилна паша / ооо / слагам магазин, два магазина. Това с разпечатването около пилото мисля, че няма кой знае колко да увеличи пилото, за тази дейност има други начини - прости и елементарни. Разпечатването на меда да ти кажа, но само на теб - другите да не знаят, води до агресивност на пчелите. Но това само на теб го казвам. Та когато има пило, ама много пило, пчелите не чакат да им разпечатваш и да им освобождаваш, а сами си вършат тази процедура, но тук има един друг фактор който ги кара да правят това, а не разпечатването. Ако липсва този фактор, може да си разпечатваш колкото искаш. Ей, тези книги като ги четете не им вярвайте чак толкова.

VIP Автор
    Регистриран
    27.03.2015
    Пчеларски район
    Криводол и Враца
    [Ей, тези книги като ги четете не им вярвайте чак толкова.
    Ей Слънчо ако кажеш че не четеш пчеларска литература или не си чел няма да се обиждаш ама няма да ти повярвам.

Страница 1 от 2 12 ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •