Мисля че много хора под зазимяване визират различни неща спрямо района си и начина си на работа. и от там идват недоразуменията с килограмите. Например аз за нормалните семейства (не включвам отводки и запасни и деруги приумици) за зазимяване визирам от края на пашата при мен началото на август до долу горе средата на април (но тук имаме есен зима и пролет)като и февруари давам питки за всеки случай. Но при мен особено тези в гората април има само буреняци но пчелари по морето слагат магазини за рапица също така нормално при мен средата на септември спира яйцеснасянето. Другото започнах да слагам магазиините под плодника с незапечатан мед август за имитация на паша и обем. Нормално една рамка ДБ е 3,5кг. та 6 пити са около 20кг. ама тука имаме и перга залята с мед а тя е по лека 3/4пити е под кило та сметките леко варират но остават 4 бр. ДБ пити по теория с 8хил. годни килийки за снасяне това прави 32хил. майката есента снася 500яйца на ден да приемем че е много добра стават 1000хил. (за мойте си мелези говора за иаталианки Бъкфаст и др. не знам) та за 21дни са нужни 3 пити и има 1 резерва. На теория е така но аз се подсигурявам и със магазина от долу за всеки случай.