Според мен, ако изобщо не подхранваме зимата, и сме ги зазимили есента с 20кг. мед, в началото на април и почти всичко ще е опапано.
Според мен, ако изобщо не подхранваме зимата, и сме ги зазимили есента с 20кг. мед, в началото на април и почти всичко ще е опапано.
Колегата пише, че това е от края на август до края на март!
За различните региони е доста различно всичко това! Аз есента имах принос на прашец до края на ноември??? Което подсказва, че до тогава някъде съм имал и пило. А то си консумира мед! Първия прашец за тази година бе в края на февруари, към 22 беше. Трябва да видя тефтера! И консумацията я свържи с това, че в края на март, началото на април, трябва да имаш готови семейства за паша, което също изисква консумация на мед! Ако сметнеш, ти колко си дал есента за подхранване, през зимата, и сега, преди пашата, с твоите налични запаси, дето си заземил, може и да ги минеш тези килограми доста!
Този пост е редактиран от Трендафил Дончев; 06.03.2017 в 21:06.
Никога не подхранвам август, или поне не ми се е налагало. В плодника има достатъчно мед за зимата, че и да подхранвам. Подхранвам единствено януари с кило питка и евентуално февруари пак кило. Тива е! А това прави левовата равностойност на кило мед.
Септември се зазимяват на 8 пити мед и това е. Евантуално ако април е много дъждовен може да се подхрани, но от години не се е налагало.
Проблем беше по-миналата есен, защото беше много топла и до коледа беше топло, но пак нещата се развиха горе долу единтично...
Централен северен.
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))