Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Стиропорните и пласмасовите кошери винаги поддържат по добър микро климат, а от там и по бързото развитие. По мое скромно мнение трябва да има най малко 20 кг мед(храна независимо да ли е от мед или захар), за да чуства семействито изобилието на храна в кошера. Другото е да има и необходимия обем, за да може майката да има каде да снася.
    Тези килограми ги разположи в един 10 рамков Дб и остави на майката обем да снася.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от solaris60 Виж публикацията
    Тези килограми ги разположи в един 10 рамков Дб и остави на майката обем да снася.
    Кой те задължава да държиш семейството в един плодник? Само личната заблуда( навика) е вилата натиснала врата ти :-):-):-)

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Кой те задължава да държиш семейството в един плодник? Само личната заблуда( навика) е вилата натиснала врата ти :-):-):-)
    Не е точно така, защото когато имаш основни и продължителни паши, да речем 4 на брой, и то две по две преливащи от една в друга, то тогава я няма възможността да се множат пчелите, тъй че да запълнят два плодника.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Не е точно така, защото когато имаш основни и продължителни паши, да речем 4 на брой, и то две по две преливащи от една в друга, то тогава я няма възможността да се множат пчелите, тъй че да запълнят два плодника.
    Когато имаш толкова паши, слагай още корпуси нагоре да имат къде да събират :-):-):-)

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Когато имаш толкова паши, слагай още корпуси нагоре да имат къде да събират :-):-):-)
    Слагам максимум до два магазина и вадя - не е необходимо да си късам червата с това въртене на пълни магазини. Както съм споменавал, работя с 12 р ДБ, в които има ДОСТАТЪЧНО място и за пило и за МЕД за зимния пчелен глад, въпреки това, на пчелите им осигурявам и допълнително питки, защото очаквам следващия сезон да ми се отблагодарят. Резултатите от спеделени, недотам читави пчеларски практики ги забелязвате. После пчелите мрели от студ. От студ, ама друг път!

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Слагам максимум до два магазина и вадя - не е необходимо да си късам червата с това въртене на пълни магазини. Както съм споменавал, работя с 12 р ДБ, в които има ДОСТАТЪЧНО място и за пило и за МЕД за зимния пчелен глад, въпреки това, на пчелите им осигурявам и допълнително питки, защото очаквам следващия сезон да ми се отблагодарят. Резултатите от спеделени, недотам читави пчеларски практики ги забелязвате. После пчелите мрели от студ. От студ, ама друг път!
    Кой те кара да въртиш магазини? Аз слагам по четири магазина един върху друг и нищо не въртя. Свалям само като започна да вадя меда.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Кой те кара да въртиш магазини? Аз слагам по четири магазина един върху друг и нищо не въртя. Свалям само като започна да вадя меда.
    И като се събудиш- опс, паднал от леглото.

VIP Автор
    Регистриран
    24.10.2014
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Те и магазините се слагат по някакъв план - не се пляскат четири магазина ей така и чакаш. Абе ей.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •