А кое дъно? Дето сички го търсим ли?![]()
А кое дъно? Дето сички го търсим ли?![]()
Никога не предпочитай личната си глупост пред полезния съвет. Сократ
Всеки трябва да извърви своя пчеларски път... Доктора от Павликени
Някой третирал ли е с лютива мента?С какви впечатления сте?
А как точно става третирането с лютива мента? И за ментова тинктура ли става въпрос или за етерично масло? Който е третирал моля да сподели!
На този клип https://www.youtube.com/watch?v=DZcIagnfAyw след осмата минута е показано.
Колеги,имам четири ''семейства'',останали шепа пчели с майката,пило естествено няма,тук там са пооцапали и рамките.Някой може ли да ме посъветва какво да ги правя?За сега нямам изгубена майка,та да ползвам тези,а въпросните едва ли ще изкарат още дълго.Не знам как да постъпя.Благодаря.
Ако имаш семейство осиротяло от другите - обединявай! И аз имам толкова на брой слаби семейства.Двете почнаха да снасят майките ,ще им подам по една пита с пило в края на март от силните семейства и се надявам да ги оправя.Другите две ,майките не снасят и се надявам да използвам майките по някакъв начин.Проблема е,че в момента не можеш да дръпнеш пило от силен кошер,защото и в силните кошери има малко пило все още,а тепърва предстои смяната на зимните пчели и не можеш да си позволиш да ги отслабваш.
Като цяло си в патова ситуация...
Ще се радвам да чуя и аз други решения.
Успех!
В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))