Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 1589

Преглед на хибрид режима

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Моите вече си изядоха твърдата храна и в момента инвертирам сироп,утре ще приключи процеса и в неделя отивам да пълня хранилките,като приключа с количествата от инвертиран сироп които са ми необходими ще пусна и за продажба но това ще е в друга тема.

Почетен Автор
    Регистриран
    30.11.2014
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    и в момента инвертирам сироп,утре ще приключи процеса и в неделя отивам да пълня хранилките,като приключа с количествата от инвертиран сироп които са ми необходими ще пусна и за продажба
    А защо,сега,предпролетно храните с инвертиран сироп? На есен –да. Но сега......а!!! Баба Марта е непредсказуема.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    С инвертиран сироп храня защото много по бързо и лесно се усвоява от пчелите,не прокисва и не натоварва пчелите.Трябва ми максимално рано да развия семействата защото ще правя по няколко отводки от семейство,а колкото по ранни са отводките толкова по добре ще бъдат подготвени да посрешнат зимата!

Автор
    Регистриран
    27.08.2016
    Пчеларски район
    Русе
    Цитат Първоначално публикувано от demonj Виж публикацията
    С инвертиран сироп храня защото много по бързо и лесно се усвоява от пчелите,не прокисва и не натоварва пчелите.Трябва ми максимално рано да развия семействата защото ще правя по няколко отводки от семейство,а колкото по ранни са отводките толкова по добре ще бъдат подготвени да посрешнат зимата!

Щом сиропа е инвертиран, как точно ще правиш развитие на семействата??????
    Според мен е грешно!

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    С това грешното храня вече от 3 години насам и съм доволен!

Потребител
    Регистриран
    05.04.2015
    Пчеларски район
    Хасково
    Джанката цъфти и мирише на пролет.Вече вземат сиропа като жадни.

Наблюдател
    Регистриран
    20.03.2016
    Пчеларски район
    Смолян
    А при нас сутринта валя сняг!? ❄️
    Надявам се че от сряда ще се затопли и пчелите отново ще са в работен режим.

Автор
    Регистриран
    25.05.2013
    Пчеларски район
    Пазарджик
    Ей, туй пчелите не спират да ме изненадват!
    1. В един от малкото ДБ дето продължавам да гледам(напук на досегашните ми впечатления) днес не открих никакво пило. Преди 20-тина дни съм записал пило на 3 рамки и прилични запаси от мед, а днес само полирани килийки на 5-6 рамки и никакво пило. И питането е: а*уе къде е мама ?
    2. В друг кошер дето го глася за японски (ала Василевса) намерих два маточника. В целия пчелин кьорав търтей няма к*во ще прави бъдещата мама не знам...
    Иначе другите са в порядък като всяка друга пролет, все едно нямаше дъъълга зима. Зорлем уморих две семейства, които бях маркирал за подхранване ала съм скрил маркировката от себе си и се чудих що ми хартисват подготвени питки. Всички други са ОК, работят на пълни обороти - внасят прашец, гледат пило, жилят собственика щотото са му забравили физиономията и те така... Идилия!!!

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •