Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 78 от 100 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 771 до 780 от общо 991
    Потребител
    Регистриран
    10.05.2014
    Пчеларски район
    Троян
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Е това нямам спомен. Ще попитам колегите който бачкат с него. Колега хси това задвижване го правят в Бургас, човека е от Меден Рудник ...
    Точно от там. Продавача е от Бургас. В кореспонденцията ми с него в интернет ми каза , че от три години ги прави и продава и до сега не е имал оплаквания. На въпроса за гаранция ми отговори , че гаранцията е един пчеларски сезон, което ме навежда на мисълта, че не е нещо много сигурен в издръжливостта. Май ще заложа на нещо фабрично и изпитано. В крайна сметка ще се дават пари поне да е сигурно.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Аз за себе си съм решил да използвам монофазен инвертор на "Електроинвент" с трифазен мотор в схема триъгълник 220 v и стандартен червячен редуктор, че е най-евтин. Чрез инвертора елементарно се регулират оборотите, времето за ускоряване и времето за спиране, които са най-важните параметри. Ако се повреди електрониката, бързо ги ремонтират, но трудно се повреждат. Днес пуснах машина, чийто инвертор беше стоял три години на двора на открито. Сложих го два дни върху радиатора на парното и тръгна да работи, колкото и да не ми се вярваше.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Аз за себе си съм решил да използвам монофазен инвертор на "Електроинвент" с трифазен мотор в схема триъгълник 220 v и стандартен червячен редуктор, че е най-евтин. Чрез инвертора елементарно се регулират оборотите, времето за ускоряване и времето за спиране, които са най-важните параметри. Ако се повреди електрониката, бързо ги ремонтират, но трудно се повреждат. Днес пуснах машина, чийто инвертор беше стоял три години на двора на открито. Сложих го два дни върху радиатора на парното и тръгна да работи, колкото и да не ми се вярваше.
    Ако радиатора не помага, топиш в кофата със спирта и после сушиш. И почисти всички контактни съединения, че ако не са позлатени, хващат разни окиси (от чистата околна среда).
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Агро, до колкото разбрах, ще ползваш чрез монофазен ток - честотен инвертор, за трифазен електромотор. Щом си решил и имаш финансови средства - пробвай. Аз в годините на ентусиазъм, също бях на това мнение. В последствие разбрах, че има системи, които са елементарни, по-читави и естествено евтини. Без необходимост на редуктори и тем подобни!

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Предполагам, не са тайни тези системи. Ще се радвам да науча повече, а предполагам ще има и други, на които да е интересно.
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Предполагам, не са тайни тези системи. Ще се радвам да науча повече, а предполагам ще има и други, на които да е интересно.
    Темата, наистина е доста обемна - 78 страници. Вложи труд, прочети туй - онуй, ако нещо не ти е ясно на ЛС.

VIP Автор
    Регистриран
    12.02.2015
    Пчеларски район
    Европа
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    Агро, до колкото разбрах, ще ползваш чрез монофазен ток - честотен инвертор, за трифазен електромотор. Щом си решил и имаш финансови средства - пробвай. Аз в годините на ентусиазъм, също бях на това мнение. В последствие разбрах, че има системи, които са елементарни, по-читави и естествено евтини. Без необходимост на редуктори и тем подобни!
    Лично съм се убедил в това. Включително и по други направления, касаещи хранително- вкусовата промишленост.
    В живота няма по- голям смисъл, от това- да се бориш всеки ден. Арсен.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от бат тянко Виж публикацията
    Лично съм се убедил в това. Включително и по други направления, касаещи хранително- вкусовата промишленост.
    Избраната система на управление и регулиране зависи от вида на двигателя, който е избран (или наличен). Специално за малките пчеларски центрофуги мнението ми е, че двигателя трябва да е постояннотоков на 12V. Това дава възможност за гъвкава работа както в полеви, така и в стационарни условия.
    Тянко, би ли разяснил с малко повече думи какво имаш в предвид в поста си?
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Колеги, търся примерни съпътстващи документи при покупка на центрофуга по програма (приемо-предавателен, договор, декларация за съответствие и ако има още нещо) Предварително благодаря!
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

Наблюдател
    Регистриран
    02.07.2014
    Пчеларски район
    село Тамарино община
    Здравейте,някой има ли координати на сръбската фирма за центрофуги Финанс?Търсих за техен сайт,но не намирам нищо.

Страница 78 от 100 ПърваПърва ... 2868767778798088 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 12 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 12 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •