За колегите новобранци като мене от миналата година съм пчелар Ето как започнах.
1.10 закупени отводки на 13 май 2016г.-Да отбележа двама сме с брат ми,ако си сам 5 отводки.
2.Малко предварителна подготовка на рамки 10бр.плодникови със основи.
3.Хранилките са ми 0750мл. хранене на отводките 2 пъти в седмицата със захарен сироп 1:1(кило захар литър вода)
4.преглед на кошерчетата на всеки 10-12 дена.
5.Градеж на основите и слагане на рамки и разширяване, слагах основа за градеж само да не е крайна.
6..Най-важното-четеш тук във форума старите постове на колегите за развитие на отводките,пило,майка,маточ ик.Аз правех така чета само това което ще правя след 3-4 дена за да не се объркам.
7.Също мноо важно имаш притеснения за нещо снимаш със телефона качваш във форума и питаш,всеки колега ще ти помогне със мнението си което не се различават кой-знае колко отг.са почти едни и същи.
8.Не се бърза и вика на пчелина,бавни движения и равномерни,пушиш само когато е необходимо говоря за пчелите в горещите дни ако можеш е хубаво рано да се отиде,хем кошера празен и не е толкова горещо.Ако съм пропуснал нещо колегите ще допълнят.
Щях да забравя,да не те е срам да питаш,аз питах и помагаха доста колегите,много научих от този форум.Успех на новите колеги