Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 2 от 2 ПърваПърва 12
Резултати от 11 до 20 от общо 35

Тема: Геодезия

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK
    Цитат Първоначално публикувано от kuline
    Ориентировъчно около 20-30 лв на точка.
    !00 лв.някаква такса + 10 лв. на точка.
    700 лв. смяна монофазен с трифазен + кабела от техния кабел до до твоето табло.
    25 лв. водомер + 20лв. подмяна на крана след водомера.(с кранче за източване на водата)
    Само когато обекта е на колела не се изискват документи.Така ми обясниха.
    Познат ми каза че за вкарване от не регулиран в регулация платил повече от 2000лв, и 1 год, чакане.
    Четох че можело да се построиш с временен статут и след време да го премахнеш или поднови статута.
    Когато питах в кметството ми казаха че такова нещо няма.Предполагам че нещо не съм разбрал правилно.

VIP Автор
    Регистриран
    28.10.2016
    Пчеларски район
    UK

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Атанасов, мястото ни е с шест ъгъла и една масивна постройка. Поради няколко изменения на плана в годините, баща ми реши преди 7 - 8 години да оправи нещата. Извика геодезист и му излезе 240лв.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман
    За имот в регулация цената е грубо по 2(две) на точка в сравнение с имот извън регулация-нива, ливада и т.н. Някъде може и пазарлък с фирмата. Зависи и от колко далеко ще дойдат до имота.
    Предпочитам да пия от извора.

Super Moderator
    Регистриран
    26.09.2010
    Пчеларски район
    Добруджа
    По важното е да искаш да ти даде подписани и подпечатани 3 бр. папки и дигитален файл в CAD формат на заснемането.
    Аз винаги искам хората да ми обяснят с прости думи за какво става въпрос. Ако те не могат, значи или те не го разбират или нещо не е наред.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Благодаря за насоките. Ще се заснема сграда (къща) с цел деклариране и плащане на данък, ако се сещате за още подробности -давайте.

Автор
    Регистриран
    09.10.2010
    Пчеларски район
    1. общ. Левски и 2. общ. Роман

Smile

Опита ми от преди 3-4 години за имоти в и извън регулация:
    Отиваш в общината по местонахождение на имота. В отдела, където издават скици(не помня името) питаш с коя/и лицензирани геодезисти работят, даже и координатите за връзка ще ти дадат. Чуваш ги за цени. Ако избереш някой от горните, нещата са отработени-геодезист-община и всичко е гладко и безпроблемно. Не знам и не ме интересува каква им е схемата. Зная, че лиценза на геодезиста важи за цялата територия на страната.
    Аз за единия имот намерих и извиках "неправилния" геодезист. Дойде от 30км.- съседната община, а не от 120км. като "правилния" от София. Излезе ми 20лв. на точка - 6 точки - за имот(празен двор) в регулация срещу 60лв./точка на "правилния". Намерих го в електронния регистър на лицензираните геодезисти. На "неправилния" с 300 зора и увъртания му дадоха от местната малка община първоначалните скици и отправни точки, без които не може да започне да мери. Добре, че излезе "гърмян заек" и си свърши работата.
    Все пак е възможно горното да е частен случай или вече да са се променили порядките...
    Предпочитам да пия от извора.

Страница 2 от 2 ПърваПърва 12

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •