Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 399 от 496 ПърваПърва ... 299349389397398399400401409449 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,981 до 3,990 от общо 4956
    Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2013
    Аз не съм съгласен със колегата. Вие имате ли информация за кооперация на пчелари. Аз си мисля че никога в никое наше село не може да стане това. Аз не веднъж съм предлагал на пчеларите от селото в което си гледам пчелите,и никой не е отговорил да ще стане.Следователно Матеев е прав.Благодаря ви.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
    Матеев, крайно съм разочарован от твоите двйствия. Да определиш една наша реакция на протест за недупостима във форума, при положение, че ясно оповестих за какво го правим и проведохме диалог с Апитрейд след това и уточнихме позиции, за мен е крайно грубо отношение.
    Успех.
    Протестирай колкото си искаш, но не в търговските теми.

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Цитат Първоначално публикувано от npachovski Виж публикацията
    Само едно нещо не мога да проумея как се е стигнало до това, че "повечето" пчелари както ги наричаш ти позволяват да им говориш така и то не за първи път? Ми даже лайкчета, благодарности под поста. Абе хора добре ли сте сериозно ви питам? Тоя тъп оня е тъп всички мълчете само аз ще приказвам. Само ти си компетентен, само ти имаш акъл, само ти ще си продаваш меда в чужбина. Изкара сума и народ малоумници,некадърници, мързеливци, лъжци и какво ли още не и всичко живо стой мълчи лайква постове и се съгласява. Ама тва дето го приказва преди много време за овчаря и овцете е верно деба. Хората са свикнали някой да им приказва какви некадърници са и да им го набива в главата с гегата и те смирено да се съгласяват с това даже видиш ли благодарни бре. Вие ма отчайвате като гледам колко смирени сте и това е само един форум. Ами хората навън и те така та и още по-зле. Ами как тогава искаме да се оправим и цена на меда, заплати, държава и т.н. Той стой и ви обижда вие малчите бе. Абе вие не можете да извоювате добро отношение към вас когато се обръщат с думата "повечето" пчелари и ви окачествяват като пълни олигофрени. А искате да се преборите за по-високи цени на меда. Вие изобщо осъзнавате ли какво става или само на мен ми прави впечатление това?

И ти вземи та си промени отношението към "повечето" пчелари, че си режеш сам клона на който седиш Ай със здраве нищо лично просто ми стана чудно как никой не се обади.
    Малко уточнение -тази зелената " чавка " , значи " благодаря за информацията " а не " благодаря за определението/отношението " .
    Иначе тя е ясна , по Илф и Петров - няма да се състои междугалактическият шампионат по шах във Васюки ( поучителна история ) и лафа за спасението на давещите се .
    Бях на Тасос миналата година , около 9 евро беше буркан боров ( pine ) мед ( по-малко от килограм ) - имаше вариант за туристи , 40 гр бурканче за 95 цента . Боров мед - нищо особено на вкус ( дори за мен беше по-лошо от боровият мед ( вид сладко ) на баба ми ) ама гърците са си свикнали и си го предпочитат . Бях им занесъл слънчоглед и юнски мед с лавандула , не го харесаха - кристализирал бил ( края на Октомври ) значи не бил в ред . Мисълта ми е че ние нямаме култура на консуматори ( да си предпочитаме нашето и да държим на качеството му ) а сме тръгнали да оправяме международната търговия . Както и да е , тя стана манджа с грозде - изкупвачите казват " много инверт в пробите " , дружествата казват " немски пестициди дето се разпадат на антибиотици има " - а хвани му края ?

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    bloggif_58a88d6f6fa36.jpeg

А този какъв е?

Потребител
    Регистриран
    19.07.2011
    Не знам времето ще покаже.Днес в ЛИДЛ-София,буркан720мл.-букет на Апитрейд,цена 9.99лв..

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    За мен логиката е да намалиш разходите и да увеличиш добива на продукцията, от там да си конкурентен на пазара( демек да продаваш на по ниска цена). Това да ли може да се постигне от Кооперация? Не ми се мисли да кажеш на пчелар да си продаде по евтино продукцията :-):-):-)

Super Moderator
    Регистриран
    17.08.2016
    Пчеларски район
    Страната на чудесата
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    За мен логиката е да намалиш разходите и да увеличиш добива на продукцията, от там да си конкурентен на пазара( демек да продаваш на по ниска цена). Това да ли може да се постигне от Кооперация? Не ми се мисли да кажеш на пчелар да си продаде по евтино продукцията :-):-):-)
    Много ми е интересно като кажете - да намалим разходите, а да увеличим добивите. Това ми звучи така: да си махна трите гуми на колата и да карам по - бързо за сметка на това. Да и сипя 10 кила бензин вместо 50 и останалите километри до пчелина да ги пробягам за здраве. Да се храня веднъж на ден, а да подмятам/работя/ 100, 200, 300 и повече кошери. Да намалим подхранването, да намалим основите, а да слагаме 2, 3, 5 магазина/корпуса/ за да увеличим продукцията де. И те така. Нали това беше мисълта?

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Не се прави на не разбрал. Досега гледах 250 бр, сменя ли изцяло системата кошери трябва да стигна 350-400 бр за същото време. До преди три години вадих по 10-15 кг, а.сега вадя по 30-40 кг. За невярващите има ценова листа, за да се убедят нагледно.

Заслужил Автор
    Регистриран
    06.05.2014
    Пчеларски район
    бургас
    Светни ни малко повече за системата че аз на 200 броя съм разчекнат и табаните ми горят а на 400 ми се мисли да се хвърлям под влака.

Почетен Автор
    Регистриран
    08.01.2012
    Пчеларски район
    Ямбол
    ......И само да спомена за прословутия грък-като ви каже добър ден гледайте къде е слънцето!

Страница 399 от 496 ПърваПърва ... 299349389397398399400401409449 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •