Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 1 до 10 от общо 8068

Преглед на хибрид режима

Наблюдател
    Регистриран
    20.12.2013
    Колега агро пак не си разбрал..На мене идеята ми е не всек ида си купи центрофуга с 20лв по евтина. а 50 пчеларя примерно с 1000+кошера да купят една машина като на Матеев и да се вади меда там.На сегашните кооперации да не би всеки да има трактор и комбайна за нивите си.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от sarachilov Виж публикацията
    Колега агро пак не си разбрал..На мене идеята ми е не всек ида си купи центрофуга с 20лв по евтина. а 50 пчеларя примерно с 1000+кошера да купят една машина като на Матеев и да се вади меда там.На сегашните кооперации да не би всеки да има трактор и комбайна за нивите си.
    Май никой не те разбира, за това развий си идеята по-подробно. Аз си задавам въпроси :
    1.Кой ще изгради цеха?
    2.Кой ще транспортира меда на тези 50 пчелари до цеха?
    3.Кой ще обслужва центрофугата?
    4.Кой ще решава реда на всеки и срока за извършване ?
    5.Колко ще струва това и кой ще го заплаща?
    6. .........
    7. .........

Ако имаш отговори-моля.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от tarty Виж публикацията
    Не се прави на не разбрал. Досега гледах 250 бр, сменя ли изцяло системата кошери трябва да стигна 350-400 бр за същото време. До преди три години вадих по 10-15 кг, а.сега вадя по 30-40 кг. За невярващите има ценова листа, за да се убедят нагледно.
    Август месец те питах 6 тона мед от 250 кошера ли извади (преди да продадеш половината). Или от 125. Не ми отговори тогава. Сега пак се хвалиш с килограми и бройки. Нищо лошо да се хвалиш де. А не съм и много любопитен за чуждото. Ама предпочитам цифрите да бъдат точни.

VIP Автор
    Регистриран
    06.03.2014
    Пчеларски район
    Приморско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Август месец те питах 6 тона мед от 250 кошера ли извади (преди да продадеш половината). Или от 125. Не ми отговори тогава. Сега пак се хвалиш с килограми и бройки. Нищо лошо да се хвалиш де. А не съм и много любопитен за чуждото. Ама предпочитам цифрите да бъдат точни.
    Питал, как пита? Аз не се хваля, а споделям. Не е ли добре да знаят хората, че може и още по добре и по много. Като имаш такъв мерак да разбереш финансите ми, заповядай ми на гости, но първо преведи 3 000 лв(правя ти отстъпка, на Чанко исках 10 000лв)по сметката ми и заповядай.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Питал, как пита? Аз не се хваля, а споделям. Не е ли добре да знаят хората, че може и още по добре и по много. Като имаш такъв мерак да разбереш финансите ми, заповядай ми на гости, но първо преведи 3 000 лв(правя ти отстъпка, на Чанко исках 10 000лв)по сметката ми и заповядай.
    На линия съм. Нищо не си ми искал, аз ти ги давах, но ти предложи само локуми срещу тях.

Администратор
    Регистриран
    09.02.2013
    Пчеларски район
    Габрово и Ловеч
    Преди малко един пчелар си донесе восъка, за да му направя восъчни основи на ишлеме. Купувал го от някакъв магазин, който пък го е вземал от някакъв циганин или нещо подобно. В една от питите се усъмнихме и решихме да я разцепим с брадвата. И отвътре изпадна една ТРОТОАРНА ПЛОЧКА - парче, тежащо 1.2 kg. Не се знае колко и какви камъни има в другите пити, но утре като се стопи, ще видим.

Та искам да кажа, че тази ИЗМАМА я е правил НЯКОЙ ПЧЕЛАР, който може би дори сега чете това и се подсмихва под мустак. Та за какви обединения и кооперации ми говорите, докато сред нас има такива хора. За какво качество на меда ми говорите, докато сред нас има такива хора. Защо се чудите, че изкупвачите на мед се отнасят с нас като с ПРЕСТЪПНИЦИ - та те са се напатили и наистина са се нагледали на всякакви опити за измами. Също важи и за изкупвачите на восък - те не вярват на нито един пчелар. И знаете ли - същото важи и за целия народ - той не вярва, че българските пчелари ще му предоставят качествен мед. И затова консумацията на мед в страната е най-ниска в целия свят.

Огледайте се какво представляваме и кацнете на земята. В очите на западняците ние сме едно крадливо и лъжливо племе, пълно с тарикати и мошеници. И това племе получава подобаващо отношение към него - ами НИКОЙ НЕ МУ ВЯРВА. От тука идват и ниските изкупни цени, както и завишените изисквания към качеството на продукцията.

Та искам да кажа, че всичко си има първопричина, и че виновниците трябва да ги търсим не на друго място, а при нас самите.

Потребител
    Регистриран
    19.07.2011
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
    Преди малко един пчелар си донесе восъка, за да му направя восъчни основи на ишлеме. Купувал го от някакъв магазин, който пък го е вземал от някакъв циганин или нещо подобно. В една от питите се усъмнихме и решихме да я разцепим с брадвата. И отвътре изпадна една ТРОТОАРНА ПЛОЧКА - парче, тежащо 1.2 kg. Не се знае колко и какви камъни има в другите пити, но утре като се стопи, ще видим.

Та искам да кажа, че тази ИЗМАМА я е правил НЯКОЙ ПЧЕЛАР, който може би дори сега чете това и се подсмихва под мустак. Та за какви обединения и кооперации ми говорите, докато сред нас има такива хора. За какво качество на меда ми говорите, докато сред нас има такива хора. Защо се чудите, че изкупвачите на мед се отнасят с нас като с ПРЕСТЪПНИЦИ - та те са се напатили и наистина са се нагледали на всякакви опити за измами. Също важи и за изкупвачите на восък - те не вярват на нито един пчелар. И знаете ли - същото важи и за целия народ - той не вярва, че българските пчелари ще му предоставят качествен мед. И затова консумацията на мед в страната е най-ниска в целия свят.

Огледайте се какво представляваме и кацнете на земята. В очите на западняците ние сме едно крадливо и лъжливо племе, пълно с тарикати и мошеници. И това племе получава подобаващо отношение към него - ами НИКОЙ НЕ МУ ВЯРВА. От тука идват и ниските изкупни цени, както и завишените изисквания към качеството на продукцията.

Та искам да кажа, че всички си има първопричина, и че виновниците трябва да ги търсим не на друго място, а при нас самите.
    Матеев,по твоята логика направо да го закриваме този сектор.Мошеници има на всякъде, защо си толкова сигурен че тази врътка не са я направили в магазина-за да направят по ниска цена и после на балъците номера с циганите.Те ако са сериозни професионалисти,трябва на момента да ги засичат тези неща,ако трябва да трошат всеки един калъп.То и тоз наш колега пчелар иска да е...е гявола у въздуха ама не знае че гявола вече го е минал.Толкоз ли не можеше да се свърже с колеги пчелари и да купи восък от тях,но не той как ще плати по висока цена да не е балък.Ще си говориме иначе за кооперации,няма да стане.

Потребител
    Регистриран
    17.01.2013
    Тази измама може и ти да си я направил. Обикновено така се случва в живота. На лъжата краката са къси.

Потребител
    Регистриран
    17.01.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията

Та искам да кажа, че всичко си има първопричина, и че виновниците трябва да ги търсим не на друго място, а при нас самите.
    Тази измама може и ти да си я направил. Обикновено така се случва в живота. На лъжата краката са къси.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Явно си забравил какво ми отговори тогава. Както и да е, твойте сметки са си твой проблем. Само дето такива приказки при мен не минават. Нищо лично.

Страница 1 от 4 123 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 11 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 11 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •