Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Не е проблем да се създаде каквато и да било "кооперация" с търговска цел. Има ги хиляди такива в Търговския регистър и се наричат ФИРМИ.

Проблемът е, че хора, които хал хабер си нямат за какво иде реч, започват да дават "умни" акъли и дори да спорят със специалисти по въпроса. Големи акъллии се извъдиха - камион, мотокар и готово. Прилича ми на "ори, сади и яж" или на "купи кошер и вади мед". Не знам дали въобще осъзнават какви смешки приказват в тази сериозна тема.

И най-важното - отново имам доказателство, че съм прав с разсъжденията си относно народопсихологията на повечето пчелари, а именно:

1. Очакват някой друг да го направи
2. Очакват да е без пари или безкрайно евтино
3. Очакват да е много лесно и те на практика да не правят нищо
4. Очакват да командват (да дават акъли от позицията на собствената си некомпетентност)

Форумът прелива от мнения в този стил, и най-важното е, че пишещите сами си вярват колко са прави. Истината е на друго място и докато човек не опита, няма как да я разбере. А докато не е опитал, да си мълчи и да не дава "умни" акъли, защото се излага в публичното пространство.
Само едно нещо не мога да проумея как се е стигнало до това, че "повечето" пчелари както ги наричаш ти позволяват да им говориш така и то не за първи път? Ми даже лайкчета, благодарности под поста. Абе хора добре ли сте сериозно ви питам? Тоя тъп оня е тъп всички мълчете само аз ще приказвам. Само ти си компетентен, само ти имаш акъл, само ти ще си продаваш меда в чужбина. Изкара сума и народ малоумници,некадърници, мързеливци, лъжци и какво ли още не и всичко живо стой мълчи лайква постове и се съгласява. Ама тва дето го приказва преди много време за овчаря и овцете е верно деба. Хората са свикнали някой да им приказва какви некадърници са и да им го набива в главата с гегата и те смирено да се съгласяват с това даже видиш ли благодарни бре. Вие ма отчайвате като гледам колко смирени сте и това е само един форум. Ами хората навън и те така та и още по-зле. Ами как тогава искаме да се оправим и цена на меда, заплати, държава и т.н. Той стой и ви обижда вие малчите бе. Абе вие не можете да извоювате добро отношение към вас когато се обръщат с думата "повечето" пчелари и ви окачествяват като пълни олигофрени. А искате да се преборите за по-високи цени на меда. Вие изобщо осъзнавате ли какво става или само на мен ми прави впечатление това?

Цитат Първоначално публикувано от Mateev Виж публикацията
Още преди половин година предупредих посетителите на форума, че с това тяхно отношение към изкупвачите сами ще си отрежат клона, на който седят. Ако аз бях станал изкупвач, досега щях да съм ги отсвирил неблагодарните пчелари и щях да си потърся друг бизнес. И предполагам, че изкупвачите в момента точно това и правят - търсят алтернативи. Тяхното оборудване вероятно е подходящо за разфасоване на конфитюри, сладка или други хранителни продукти, така че те няма да останат на улицата. Да му мислят пчеларите ......
И ти вземи та си промени отношението към "повечето" пчелари, че си режеш сам клона на който седиш Ай със здраве нищо лично просто ми стана чудно как никой не се обади.