Няма ли пчелари в този район тази година?
Няма ли пчелари в този район тази година?
Има има. Днес бях на единия пчелин. Имало е много бурно облитане което съм пропуснал, но на всякъде си личи какво чудо е било. Днес имаше много слаб летеж. Кълбата бяха разпуснати. Армията е на лице. Чакаме нещо да цъфне.
Днес бях на пчелина,интензивно облитане даже забелязах да вкарват и малки количества прашец.
Прегледах най слабите семейства и имат запаси от мид но меда е стегнат захаросан .Дали ще могат да го изконсумират?
Гогол надрасках питите с вилица.На места меда не е захаросан и това е този с по тъмните капачета а със светло жълтите капачета е захаросан.
Значи знаеш,само трябва да те подсети някой.Следващата стъпка–имаш достатъчно пчели,нали?Имаш ли пило на 2 съседни пити?За предпочитане е откритото,ранен стадий.Разпечатваш /надраскваш/ питата с мед и я мушкаш м/у двете пити с прясно/незапечатано/ пило.Така до първата ти сериозна паша ще изчистиш всички пити от стар мед и си на чисто.Превръщаш го в пило,пчели,сила за главната паша.
Днес пчелите мъкнат като луди бял оранжев и жълт прашец.белия преобладава и явно са намерили доста кокичета.Вчера се разходих до близките поляни и видях направо милиони минзухари.
В момента има 9 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 9 гост (и))