Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
Ако няма кандидати да ти покажат това-онова,............
........

Чети тук по сайтовете, а и тубата има много клипове. Аз съм изгледал десетки хиляди клипове за 5-6 години, на мен никой, нищо не ми е показвал.
П.П. Сега се сетих, като отваряш кошера за преглед. Вадиш 1 или 2 крайни пити а другите ги прибутваш настрани, на мястото на извадените. Не трябва да се вадят всички пити извън кошера. После по обратния ред, връщаш всичко както си е било на мястото.
Ако твърдо си решил ”да бъде”, няма какво да му мислиш. Бюджет, и усилена подготовка. Купи си една книга, отдели и време, прочети я колкото пъти трябва. Клипове и снимки подходящи за начинаещи има много, на всякакви езици. Теми и въпроси подобни на твоите има във форумите. Прерови ги основно и архива включително. Колегата ти нахвърля грубо началото. Ще трябва и ти да си подготвиш нещата. 200-250 лв за първото семейство,според силата 90 - 130 лв/бр. отводки, поне две според мен. Пари за: кошери за отводките + 1 резерв, рамки за кошерите +няколко за подмяна, восъчни основи за тях, центрофуга - 200-250лв втора употреба,..... още дреболий като бои, грунд, матеряли за боядисване,....., захар, ако ще развиваш отводките.... Добре е да имаш повечето неща под ръка, защото колкото и да четеш, без практика няма да знаеш какво точно ще ти потрябва при отваряне на кошера.
Отдели достатъчно време, ресурси, търпение и ще видиш как ще се случат нещата. Успех.
п.п. Запознай се с района си. Трябва да знаеш на каква паша можеш да рзчиташ и от сега си води фенологичен календар. Дори и да не се захванеш с пчеличките, добре е да попълниш повече полета в профила си. Може да се окажеш комшия с някой от колегите.