Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 31

Преглед на хибрид режима

Потребител
    Регистриран
    19.07.2011
    Доказано е че найлона е абсолютно неподходящ за изолация на пчелите, много по полезно е да сложиш някакъв памучен плат,кондензат постоянно ще се стича върху пчелите, които при комбиниране на студ и влага ще изразходват повече храна и енергия за поддържане на температурата в семейството.По слабите семейства загиват при тези обстоятелства, по силните закъсняват с развитието си през пролетта.

Цитат Първоначално публикувано от 7131 Виж публикацията
    Доказано е че найлона е абсолютно неподходящ за изолация на пчелите, много по полезно е да сложиш някакъв памучен плат,кондензат постоянно ще се стича върху пчелите, които при комбиниране на студ и влага ще изразходват повече храна и енергия за поддържане на температурата в семейството.По слабите семейства загиват при тези обстоятелства, по силните закъсняват с развитието си през пролетта.
    Това кой го е доказал? Щото аз съм доказал противното. И продължавам да го правя вече повече от 5-6 години.

VIP Автор
    Регистриран
    06.01.2011
    Пчеларски район
    с. Воднянци, обл. Видин
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Това кой го е доказал?
    Едва ли колегата споделя личен опит, по ми мяза да е копирал от някъде изводите за които пише, но всеки има право на мнение и на собствано решение какво да прави.....

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    При всеки е различно, но всеки си знае неговото и не се предава. Аз съм се отказал от найлон и всякаква изолация на 100%, слагал съм и всичко мухлясва. При мен съм забелязал че колкото по свеж въздух има в кошера по добре, и съответно колкото повече ги задушавам подмора се увеличава.

Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    При мен съм забелязал че колкото по свеж въздух има в кошера по добре, и съответно колкото повече ги задушавам подмора се увеличава.
    Това едва ли някой ще го отрече, поне аз не бих го оспорвал. Ползването на плътен найлон над рамките за мен има много предимства и нито един недостатък. Не го препоръчвам на никого, но не разбирам как някой хора се изказват категорично, за неща с които въобще не са запознати.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от Юрий Цветков Виж публикацията
    Това едва ли някой ще го отрече, поне аз не бих го оспорвал. Ползването на плътен найлон над рамките за мен има много предимства и нито един недостатък. Не го препоръчвам на никого, но не разбирам как някой хора се изказват категорично, за неща с които въобще не са запознати.
    Аз след като махнах найлона и стериопора, отворих дъното, долния и горния вход и махнах последната пита кошерите са идеално. Няма много конденз, няма мухал, малко подмор, силно развитие пролетта. Аз не оспорвам методите на колегите, само споделям моите наблюдения в моя пчелин.

Потребител
    Регистриран
    19.07.2011
    От 17 години пчеларствам самостоятелно,преди това съм помагал на баща ми смятам че съм понатрупал практика в пчеларството.Успех с найлона и старите кошери.

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •