Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 76 от 100 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 751 до 760 от общо 991
    Потребител
    Регистриран
    10.05.2014
    Пчеларски район
    Троян
    Здравей те колеги искам да попитам някой имали впечатления или да е ползвал това задвижване за центрофуга.задвижване на центрофуга.jpg

Това лято вадихме меда на двама колеги с това задвижване и нямаше проблеми. На единия колега въртеше 12 рамкова центрофуга. Вероятно и ти ще слагаш радиален барабан
    Si sapis, sis apis. (Ако си умен, бъди трудолюбив като пчела.) Луций Аней Сенека

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ianev Виж публикацията
    Това лято вадихме меда на двама колеги с това задвижване и нямаше проблеми. На единия колега въртеше 12 рамкова центрофуга. Вероятно и ти ще слагаш радиален барабан
    Това чудо кото го спреш (изключиш), продължава ли да се върти коша?

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2016
    Пчеларски район
    Ямбол
    Това задвижване от Добрич ли е ? Питам , защото аз имах ядове с тях / повреди се още щом я пуснах / , и още други проблеми с кошницата . При мен захранването беше направено абсолютно неграмотно. Наложи се да и се преправят доста неща. Дано на колегата от снимката с кошницата да няма проблеми с падащи рамки при въртене . Успех на всички.

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от хси Виж публикацията
    Това задвижване от Добрич ли е ? Питам , защото аз имах ядове с тях / повреди се още щом я пуснах / , и още други проблеми с кошницата . При мен захранването беше направено абсолютно неграмотно. Наложи се да и се преправят доста неща. Дано на колегата от снимката с кошницата да няма проблеми с падащи рамки при въртене . Успех на всички.
    Аз не виждам да има редуктор, а управлението на direct drive мотор си е предизвикателство
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Потребител
    Регистриран
    10.05.2014
    Пчеларски район
    Троян
    Ще го слагам на центрофуга за 3 ДБ или 6 магазини рамки, малка е и не ми се върти на ръка затова питам дали има достатъчно мощност, защото като гледам такова малко моторче дали ще я развърта. Също ме интересува , като спреш захранването позволява ли коша да се върти по инерция или веднага спира?

VIP Автор
    Регистриран
    04.02.2012
    Пчеларски район
    Русенски
    Отдавна никой не е писал за центрофугите от Червен бряг.
    Моля за мнения от собственици - плюсове и минуси, ако сте ги купували по програма имало ли е проблем с документите?
    Предварително благодаря!
    Георги Корчев се казвам
    България е малка държава и затова винаги има идиоти наблизо!
    "Разликата в потенциалите поражда напрежение" ... или как физиката обяснява факта, че не се разбирам с прости хора

VIP Автор
    Регистриран
    17.04.2013
    Пчеларски район
    Сусурлево, Шопландия
    Цитат Първоначално публикувано от fori1 Виж публикацията
    Ще го слагам на центрофуга за 3 ДБ или 6 магазини рамки, малка е и не ми се върти на ръка затова питам дали има достатъчно мощност, защото като гледам такова малко моторче дали ще я развърта. Също ме интересува , като спреш захранването позволява ли коша да се върти по инерция или веднага спира?
    Никъде не се вижда табелка, на която да пише нещо за мощността и захранващото напрежение на моторчето. Който го има нека пише що за животно е това и колко са му номиналните обороти. Колко до въртенето - ако наистина няма редуктор ще се върти още дълго по инерция.
    Когато мирогледа на един човек се свие толкова, че се превърне в точка, той казва:
    "Това е моята гледна точка"

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2016
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Никъде не се вижда табелка, на която да пише нещо за мощността и захранващото напрежение на моторчето. Който го има нека пише що за животно е това и колко са му номиналните обороти. Колко до въртенето - ако наистина няма редуктор ще се върти още дълго по инерция.
    Убеден съм , че е дв. от винтоверт . Редукторът е планетарен.Както казах захранването беше неграмотно изпълнено . Схемата беше от любителските дето си ги купуваш на части и си я сглобявш вкъщи. Симистор в първичната намотка на един измислен китайски трансформатор . Смешното беше и поставения вентилатор от компютър захранван от стабилизатор на 5 волта , при намаляне на боротите на центрофугата намалят и оборотите на вентилатора. Общо взето схемата издържа около 5 минути при празна кошница. Идеята за дв. от винтоверт е добра и ползвам такъв от години .

Наблюдател
    Регистриран
    26.12.2016
    Пчеларски район
    Ямбол
    Цитат Първоначално публикувано от fori1 Виж публикацията
    Тия дв. от витоверт са доста мощни и в началния момент на развъртане доста товари трансформатора.
    Спира по инерция и така трябва , иначе лошо .

Страница 76 от 100 ПърваПърва ... 2666747576777886 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •