Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 21 от 79 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 201 до 210 от общо 781
    VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Точно това искам да избегна. С пушалката минавам пчелин от 60 кошера за 10 минути, без да се изпотя дори. Бъдещето е в обслужването на кошерите "на бегом". Другото е хоби. Всякакви съвременни технологии скоро ще бъдат приложени в бранша с цел намаляване на себестойността на продукцията в името на оцеляването на бизнеса. Това също не важи за хоби пчеларството.
    Това е точно за теб.

Цитат Първоначално публикувано от Ангел Йосифов Виж публикацията
    Новата мода при руснаците(не на всякъде) е; след есенното третиране с киселини подменят майката....
    Защо ли .........?

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Един приятел пчелар твърди, че едновременно сменя майките на всичките си кошери всеки сезон. После, казва, като проверя няколко кошера, знам какво трябва да направя с всички останали, т.е. смятам, че са изравнени. Дори да сбъркам при няколко от тях, спестения труд си заслужава загубата. Засега не мога да го опровергая
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Това е точно за теб.

Бива! Ех, дано, дано, ама надали!
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Почетен Автор
    Регистриран
    05.10.2012
    Чакай сега, при толкова лоши мнения аз амитраза ти искаш да кажеш, че предпочиташ да минеш кошерите за 10 мин., вместо да загубиш 2 часа да накапеш ок примерно? И това ти оправдава загубите и отслабените семейства. Малко тва "на бегом" за 60 кошера е неоправдано. Бих поспорил и 200 дори, щото после чакаш от тях да се развият я за мед, я за отводки и т.н.
    Ако беше за "на бегом" работата, всеки щеше да е с 300+ кошера и да върти синджира по цял ден...

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от seto4e Виж публикацията
    Горното, май е за друга тема!

Що касае смъртността, за което съчувствам на колегите, но си мисля, че има хиляди причини, за нея.
    С риска, тия колеги, да ме турят на ченгела, ще споделя, че в голяма степен вината е в тях. Защо ли, ами защото въпреки предупрежденията, за продължителни студове, колегите не са си направили труда да обгрижят подобаващо семействата с превантивна цел. Забравили са - "Ранъта, прай борбъта". Пловдив, Благевград - там не са виждали, а камо ли чували, за такива студове и то не само пчеларите, а и пчелите, които нямат необходимата адаптация.
    Говоря за една от причините, която считам за основна!
    Знам ще кажете, ами дерматити, ами хербициди, и т.н., но не само при вас ги има. Факт е обаче, че на север няма такава смъртност!

Почетен Автор
    Регистриран
    27.05.2014
    Пчеларски район
    русе
    Жълта статия отвсякъде - медиите обичат да драматизират максимално, за да има кой да им чете тъпотиите....аз също съм в тази отчайваща класация с ДО 50% смъртност - от вчерашното дъ файнъл каунтдаун, съм с 6,67% смъртност, т.е. съм в границите до 50%....има време още до пролетта - но чак такива общонационални трагедии да се публикуват - много плитко.

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Жълта статия отвсякъде - медиите обичат да драматизират максимално, за да има кой да им чете тъпотиите....аз също съм в тази отчайваща класация с ДО 50% смъртност - от вчерашното дъ файнъл каунтдаун, съм с 6,67% смъртност, т.е. съм в границите до 50%....има време още до пролетта - но чак такива общонационални трагедии да се публикуват - много плитко.
    ЪЪЪ?! Не ги брой повече - шегувам се
    И защо така? Извини ме, ако вече си споделил, но не съм прочел!

Цитат Първоначално публикувано от Илиев Виж публикацията
    Е нали ще трябва да се иска де минимис.

Страница 21 от 79 ПърваПърва ... 1119202122233171 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 2 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 2 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •