Цитат Първоначално публикувано от rosty_sz Виж публикацията
Вие ( изкупвачите ) ни отрязахте главите. Реализирахте над 25% спад в цената. Убивате ни бе хора. Моля коментирайте?
Хубаво е да искате да има нормална комуникация между нас и вас само че не може това да бъде все за наша сметка. Приказките са си приказки ама меда си е с пари. Имам още един въпрос към вас. След като преди няколко дни ни натякнахте една мега ниска цена за украински мед докаран на място при изкупвача вие защо ни давате по висока цена? Като има толкова хубав и евтин украински мед вие от сантимети ли купувате нашия по-скъпо или от национализъм? Просто ни казвате каквото ви е удобно и се надявате че няма да срещнете мислещи хора насреща.
Благодаря за коментара по поставените въпроси предварително.

П.П. Тъй като не знам кога модовете ще почистят темата ви, пускам копи на този поста в темата за цена на меда.
Интересно е да се желае от "вълка" хуманно отношение към "овцете".Точно така гледат на пчеларите.Картела на изкупвачите винаги се стреми да ви изкупи меда на цена възможно най-ниската.Затова винаги ще има приказки от 1001 нощ.Украйнския мед е с малка безмитна квота за целия ЕС.На практика ако достигнат някакви количества легално до България, те ще са малки.Внасянето на мед е свързано с транспортни,митнически и административни разходи.Сметнете всички разходи и ще стигнете до заключението, че българският мед е по-евтин от разните китайски, аржентински и прочие боклуци.Ниската изкупна цена става реалност благодарение на пасивното поведение на масовия непрофесионален производител, на който всеки лев от пчелите е паднал от небето.Колкото и да вземе все е от полза, няма визия за развитие и разните му там протести не го интересуват.Сектора има нужда да стигне едно високо професионално развитие , само тогава ще има съблюдаване на общите интереси.
Дали най-бързия начин това да се случи е да се изхвърлят кошерите извън населените места, като това предполага, че предимно ще останат професионално насочените пчелари?Или ще успеем да подтикнем мнозинството пасивни пчелари да се борят за собствените си интереси и тези на професионалистите?Въпроси е ми са с цел да подскажат вече известното, че проблема не е само в прекупвачите но и сред нашите редици.Ако някой се е почувствал обиден, има моите извинения.