Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 781

Преглед на хибрид режима

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
    Точно това искам да избегна. С пушалката минавам пчелин от 60 кошера за 10 минути, без да се изпотя дори. Бъдещето е в обслужването на кошерите "на бегом". Другото е хоби. Всякакви съвременни технологии скоро ще бъдат приложени в бранша с цел намаляване на себестойността на продукцията в името на оцеляването на бизнеса. Това също не важи за хоби пчеларството.
    Това е точно за теб.

VIP Автор
    Регистриран
    01.04.2014
    Цитат Първоначално публикувано от ch.atanasov Виж публикацията
    Това е точно за теб.

Бива! Ех, дано, дано, ама надали!
    На всеки сложен въпрос има лесен и разбираем за всички грешен отговор
    "Погледнато формално, всичко е нормално, погледнато нормално, всичко е формално" - Радой Ралин

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    При мен 3 семейства са загинали от глад!4 пити с набити в килийките пчели и 5 пити 2/3 ДБ пълни с мед около тях!Прави ми впечатление ,че килийките така грубо са разпечатани /все едно са дърпани със зъби! Един много интересен,повдигам таванката и под найлона гледам кълбото,на 5 междурамия/половината живи половината не/3 междурамия към меда живи и 2 набити в килийките от страна към преградната дъска без мед!

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от icofly Виж публикацията
    При мен 3 семейства са загинали от глад!4 пити с набити в килийките пчели и 5 пити 2/3 ДБ пълни с мед около тях!Прави ми впечатление ,че килийките така грубо са разпечатани /все едно са дърпани със зъби! Един много интересен,повдигам таванката и под найлона гледам кълбото,на 5 междурамия/половината живи половината не/3 междурамия към меда живи и 2 набити в килийките от страна към преградната дъска без мед!
    "Дърпаните със зъби" са посещавани от крадци. Споменатото от теб, е следствие на "добрата" пчеларската работа есента, което е успокоение и ... това е резултата!
    До колкото си спомням, тук имаше голям спор от какво умират пчелите - от глад или от студ. Четете!

Заслужил Автор
    Регистриран
    24.08.2014
    Цитат Първоначално публикувано от kuline Виж публикацията
    "Дърпаните със зъби" са посещавани от крадци. Споменатото от теб, е следствие на "добрата" пчеларската работа есента, което е успокоение и ... това е резултата!
    До колкото си спомням, тук имаше голям спор от какво умират пчелите - от глад или от студ. Четете!
    Не става въпрос за кражба а в самото кълбо,иначе питите около кълбото не са пипани!И не е за "добрата" пчеларска работа,за 35години съм прочел много и може би съм разбрал от какво умират!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Още няколко такива специалисти и лабораториите ще затворят, разните -там Гургулова, Караджов ...ще умрат от глад.

...откриване на нозематоза и АГ -по слух.
    http://beehoneyportal.com/library/ka...a-prez-zimata/

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •