Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 64

Преглед на хибрид режима

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от Antonov Виж публикацията
    Колега дано това да ти помогне.
    схема на кошер.pdf
    На тия чертежи където е дадено 20мм височина на зареза (на предната и задната страна) където лягат ушите на рамките, ако се ползват релси трабва да се увеличи на 25мм.

Автор
    Регистриран
    21.07.2013
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    На тия чертежи където е дадено 20мм височина на зареза (на предната и задната страна) където лягат ушите на рамките, ако се ползват релси трабва да се увеличи на 25мм.

Ако имаш забележки обърни се към Димитър Бонев.Чертежите са негови.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Точно този размер трябва да се уточни с клиента. Аз държа да имам 5мм под и над рамката и 20 мм на фалца е моя размер. Други работят с 25 фалц.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Точно този размер трябва да се уточни с клиента. Аз държа да имам 5мм под и над рамката и 20 мм на фалца е моя размер. Други работят с 25 фалц.
    Таблата каква ти е?
    П.П. Кажете на човека кое е стандартно и кое не. Кое е зваимозаменяемо. А че 5% от пчеларите искат нещо....може да им ги прави по поръчка. Аз лично не знам кое е стандартно, но по изложенията всички кошери дето съм виждал са с 10мм между рамките и таблата. Колкото и корпуси да наредиш нагоре.

Почетен Автор
    Регистриран
    21.10.2014
    Пчеларски район
    Община Драгоман, Софийска област, 615м. надм.вис.
    Таблата каква ти е?
    Таблите са ми равни. Ползвам и милерови. За зимата имам наставки. Първите купени кошери бяха от дърводелец пчелар на фалц 20мм. Купувах корпуси от производител според когото, стандарта е 25. Играх си да ги оправям, но следващите ми ги направи на 20. Сега съм си поръчал при дърводелец, който отглежда около 120 сем. и по подразбиране ги правел на 20 фалц. Екстра, тааа какъв стандарт в точно този размер? За мен, важното е че с 5мм под рамката, мога без да се замислям да оставя корпуса на равна повърхност, без да намачкам много пчели, без да мисля, че някакви остатъци от мостове ще ми надигат и разбутват рамките. Това са си мои изисквания, не държа да се наричат стандарт.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от rumenggr Виж публикацията
    Таблите са ми равни. Ползвам и милерови. За зимата имам наставки. Първите купени кошери бяха от дърводелец пчелар на фалц 20мм. Купувах корпуси от производител според когото, стандарта е 25. Играх си да ги оправям, но следващите ми ги направи на 20. Сега съм си поръчал при дърводелец, който отглежда около 120 сем. и по подразбиране ги правел на 20 фалц. Екстра, тааа какъв стандарт в точно този размер? За мен, важното е че с 5мм под рамката, мога без да се замислям да оставя корпуса на равна повърхност, без да намачкам много пчели, без да мисля, че някакви остатъци от мостове ще ми надигат и разбутват рамките. Това са си мои изисквания, не държа да се наричат стандарт.
    При мен разстоянието е 22мм. Така купих 1вите кошери и така си работя. От горе остават 7мм.

Наблюдател
    Регистриран
    24.12.2016
    Много благодаря на колегата evgeni.filimonov за изчерпателния отговор. Очаквайте версия 2 на многокорпусен кошер следващата седмица.
    Би трябвало да изглежда така:
    1 - стени с дебелина 2.5 см.
    2 - дългата страна на корпусът ще бъде от слепени дъски 4 бр. х 6 см.
    3 - късата страна на корпусът ще бъде от слепени дъски 3 бр. х 8см.
    4 - ще бъдат слепени с лепило на henkel - Moment Wood Super 3 клас D3
    5 - не разбрах каква трябва да бъде дълбочината на фалца за рамките при положение, че ще слагам релси 20 или 25 мм.
    6 - дъното ще бъде дълбоко по чертежите, които предостави колегата Antonov
    7 - ламарината на капакът ще бъде коригирана и няма да се подгъва навътре, но не разбрах как е правилно да се захване и нужна ли е излоция между нея и дървото.

Благодаря на всички за вниманието!

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас
    Цитат Първоначално публикувано от ANARCHY Виж публикацията

Eйй, ти зорлен ще нацепиш хубавия материал на летви.

Автор
    Регистриран
    02.08.2014
    Много благодаря на колегата evgeni.filimonov за изчерпателния отговор. Очаквайте версия 2 на многокорпусен кошер следващата седмица.
    1 - стени с дебелина 2.5 см.
    2 - дългата страна на корпусът ще бъде от слепени дъски 4 бр. х 6 см.
    3 - късата страна на корпусът ще бъде от слепени дъски 3 бр. х 8см.
    4 - ще бъдат слепени с лепило на henkel - Moment Wood Super 3 клас D3
    5 - не разбрах каква трябва да бъде дълбочината на фалца за рамките при положение, че ще слагам релси 20 или 25 мм.
    6 - дъното ще бъде дълбоко по чертежите, които предостави колегата Antonov
    7 - ламарината на капакът ще бъде коригирана и няма да се подгъва навътре, но не разбрах как е правилно да се захване и нужна ли е излоция между нея и дървото.

Сега остава и цените да си коригираш, че така много бързо ще фалираш...
    ...освен, ако не си решил да взимаш работата на дядо мраз, де!

Заслужил Автор
    Регистриран
    18.11.2013
    Пчеларски район
    с.Просена

Фалца за рамките 25мм ако искаш да има разстояние от 1см до над рамачната табла.
    Милен Михов

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •