Добра изработка,единственната ми забележка е относно мястото на което се намира мрежичката на дъното,ако я поставиш в предния край непосредственно зад прелката и бъде с по големи размери, може дъното да се ползва и за събиране на прашец![]()
Добра изработка,единственната ми забележка е относно мястото на което се намира мрежичката на дъното,ако я поставиш в предния край непосредственно зад прелката и бъде с по големи размери, може дъното да се ползва и за събиране на прашец![]()
Благодаря за съвета.
Изработвам и дълбоки дъна за събиране на прашец. Ще кача снимки скоро.
" Засега не отглеждам пчели и всичко се прави по размери и чертежи от книга. Кошерите ги правя като за мен"
Колега, интересно ми е къде прочете за дебелина на стените --30мм.
Не ме отразяваш, но за да ти върви бизнеса ще ти дам някоя препоръка, каквито ужким търсиш. Дебелината на стената на Л.Р. е 25мм. по стандарт. Получава се външен размер : 425х500мм. Това е важно за да са взаимозаменяеми отделните елементи, спрямо произведени от други производители. Лепилото " туткал" не звучи добре. Ползвай ПВА лепила. Видите не изглеждат добре, няма нужда от шайби. Има и други забележки, но тях оставям на професионалистите. Успех.
Колега, благодаря за забележките, отразявам ги, но в момента нямам възможност да прочета и снимам книгата, от която се водя. Както казах кошерите ги правя като за мен и по съвет на стар пчелар са на 3 см. Нямам проблем при желание от страна на клиента да ги правя на 2.5 см. Не разбирам какво "не иглежда добре" при видиите.
Поздрави!
Преди години когато започвах с пчеларството и аз купих кошерите на размер 3см. и си вкарах такъв автогол че после само проблеми. 1во и най важно че са по тежки, инвентар се прави само по поръчка, по скъп материал, по труден за намиране и още куп неприятности, но като човек не знае. За дъната има много по сполучливи модели, има ги и в форума. Размерите само по стандарт, пазара е наводнен с кошери с неточни размери а в такива кошери отглеждането на пчели е мъка, имам няколко познати закупили подобни кошери и просто нямам думи.
Успех!
В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))