Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 320 от 677 ПърваПърва ... 220270310318319320321322330370420 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,191 до 3,200 от общо 6768
    Почетен Автор
    Регистриран
    27.04.2013
    Пчеларски район
    Варна
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Димера си е димер и решава само малка част от проблема. А той е в друго при ползването на крушка като нагревател - крушката е точков източник на светлина и топлина. Тя нагрява определена зона силно и други зони, които са в сянка - никак! Трябва ви обемен източник на топлина, който да нагрява равномерно всички страни на тенекията или на бурканите. Или поне едно вентилаторче да върти въздуха около тенекията.
    Аз като си правих такъв декристализатор, за да избегна този ефект на крушката като "точков източник" на топлина, я покривах отгоре с алуминиево фолио. Ползвах една скара върху която слагам тенекията, под скарата на 5-6 см е крушката покрита с алуминиево фолио. Фолио слагах и на дъното под крушката и по стените, за да не затапя фибрана.

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Лангстрота има чувствително по-малко подмор в сравнение с ДБ.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от iliew Виж публикацията
    Аз като си правих такъв декристализатор, за да избегна този ефект на крушката като "точков източник" на топлина, я покривах отгоре с алуминиево фолио. Ползвах една скара върху която слагам тенекията, под скарата на 5-6 см е крушката покрита с алуминиево фолио. Фолио слагах и на дъното под крушката и по стените, за да не затапя фибрана.
    И аз направих почти същото и работи перфектно, за 2 дена е разтопена тенекията.
    Много, много съм доволен

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от tsc1 Виж публикацията
    Димера си е димер и решава само малка част от проблема. А той е в друго при ползването на крушка като нагревател - крушката е точков източник на светлина и топлина. Тя нагрява определена зона силно и други зони, които са в сянка - никак! Трябва ви обемен източник на топлина, който да нагрява равномерно всички страни на тенекията или на бурканите. Или поне едно вентилаторче да върти въздуха около тенекията.
    Когато пипна тенекията е равномерно нагрята от всички страни и без вентилатор, но си прав с вентилатор ще е по добре за да изравни температурата на всякъде и мисля утре да монтирам. Имам фолио да не грее директно върху дъното на тенекията.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Ходихме в Кауфланд на пазар и се загледах в меда на щанда. Има отвратителен вид а не ми се мисли на вкус как е. Една от причините хората в България да консумират малко мед, защото са отвратени от боклуци.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Днес почистих подмора, че го дават вече да се затопля и да и спестя малко работа
    Иначе за цял месец подмора е малко, само на 1 кошер имаше повече, изглежда е разделил кълбото на 2 и един имаше варовито пило 5-6 ларви на дъното. При всички останали малко подмор и много конденз.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Днес ги ``затоплих``.Операция в която се съмнявам за ефект,оставих и 20сем.така както са си-без никакви затоплящи материали,по-натам ще си кажа има ли разлика

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Днес ги ``затоплих``.Операция в която се съмнявам за ефект,оставих и 20сем.така както са си-без никакви затоплящи материали,по-натам ще си кажа има ли разлика
    Този опит съм го правил. При мен "затоплените" се развиват по слабо, само дето набутах пари за фибран да ми пречи сега в склада.
    Този пост е редактиран от Nik_m; 29.01.2017 в 22:35.

Заслужил Автор
    Регистриран
    23.11.2014
    Пчеларски район
    krivodol
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Този опит съм го правил. При мен и "затоплените" се развиват по слабо само дето набутах пари за фибран да ми пречи сега в склада.
    Ник,първа зима ни е...Тепърва ще ми се изясняват нещата.По пътя на логиката не бих го направил,но все пак опита си е опит...По някога се вслушвам.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Цитат Първоначално публикувано от miroslav70 Виж публикацията
    Ник,първа зима ни е...Тепърва ще ми се изясняват нещата.По пътя на логиката не бих го направил,но все пак опита си е опит...По някога се вслушвам.
    И аз съм така, докато не го видя на практика не вярвам, колкото и логично да е.

Страница 320 от 677 ПърваПърва ... 220270310318319320321322330370420 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 7 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 7 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •