Цитат Първоначално публикувано от agro Виж публикацията
Не отричам, даже сигурно ще си купя едно за проба, като мине тупурдията с питките. Но според мен по-важното устройство е станока, на който ще се лепят основите. Той трябва да позволява еднотипно поставяне и притискане, което всъщност е най-важното след моите скромни опити върху около 800 основи. Какъв трябва да бъде за бизнес приложение:
1. Със слагането на обтелената рамка да става контакта и към токовите изводи.
2. Да има мек притискач, които да равнява основата върху телта при притискане.
3. В притискача да е изрязано прозорче за визуален контрол.
4. Да има регулируем таймер за време на протичане на тока, за да не мисли за това работещия. Старта е добре да е с педал под тезгяха.

Ако тези неща са изпълнени, скоростта и качеството на работа ще се повиши много, независимо от използвания токоизточник. Към тока, който той дава, се нагаждаме с първите няколко проби.
Това за станока днес го коментирахме с Искрен на ЛС. Вижданията ни се покриват почти напълно. Ще се самоцитирам от там:
Такава идея за станок съм гледал в тубата. Но там беше така:
- рамката се слага на плота
- върху теловете се намества ВО
- притиска се със стъкло, хванато на рамка и въртящо се заедно с рамката на ос
- пуска се тока и през стъклото се наблюдава процеса.
Моята идея е рамката да се защраква към плота с две пружиниращи стоманени пластини, които опират в пирончетата. Така те са едновременно фиксиращи и тоководещи.
Готов съм да се кооперирам с всеки, който се наеме да разработи и произвежда станока и да продаваме комплексно изделие. Нашите възможности в областта на механиката са минимални.
Колкото до таймера - той е вграден в устройството и сега.