Качих клипове от мелницата:
https://www.vbox7.com/play:91e3f54b2f
https://www.vbox7.com/play:d76bb066a0
Засега съм доволен. Много фино смилане, никаква нужда от пресяване. Толкова фино е смляно, че при транспорта се степва на буци, а на пипане е все едно талк. Ето и от месенето:
https://www.vbox7.com/play:3f4b9b508c
тестомесачка1.jpg
тестомесачка2.jpg
Смесих грубо 5 тегловни части от смляната пудра и една част инвертиран сироп 66 %, останал от есента. Какво установих - първо трябва да се сложи пудрата захар, после бавно наливам сиропа и гледам да не прекаля. Ако стане рядко, после бавно и трудно поема и разбърква добавена пудра захар.
Направих опит с готовото тесто и гроздомелачката. Става супер, както е показал Матеев, но излезе много тънка питката, към 5 мм, само 350 грама. Утре ще взема друга валцова машинка за по-дебела питка. Искам да е към килограм. Ще има и снимки.
Сложих първата питка на радиатора, около 45 градуса е водата на парното. След половин час беше по-мека, но със запазените първоначални очертания в плика /не се разтече/. Ще купя малко "Апифонда", за да сравня консистенцията. Засега е като детски пластелин, който вече е размачкан в ръцете. Приемам съвети, че ми е за първи път.
"