Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Резултати от 1 до 10 от общо 29

Преглед на хибрид режима

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Колко е бюджетът предвиден по тази мярка ( направление ) ? Или не е решено още ? Защото ако са ( по инфо от интернет ) около 800000 регистрирани пчелни семейства , по 30 лв са 24 млн лв . В България има 35 ( +/- 3 ) млн дка обработваема площ , минималната субсидия за 2016 беше някъде около 29,60 лв . Не ги виждам зърнопроизводителите да се халосват за 24 млн - сега , верно аз съм от село , и съм за малко , ама май кучето е другаде заровено ( не оспорвам че големите фирми обработващи земя държат министеството на земеделието ) . Та едва ли е до парите , за наредба 13 се бихте в гърдите нали ? , за неоникотиноидите ? ами как да им хареса на зърнарите че ще се отворят черни пътища дето само подвижните пчелари и крадящите на поразия индобългари ще ползват ? Един друг поглед в/у проблема , сега , аз ще си отнеса минусите , ама едно се вижда от града ( яко е да си еко ) друго е тука на село ( безхаберни програмисти ) .

VIP Автор
    Регистриран
    22.12.2010
    Цитат Първоначално публикувано от old_greyish Виж публикацията
    Колко е бюджетът предвиден по тази мярка ( направление ) ? Или не е решено още ? Защото ако са ( по инфо от интернет ) около 800000 регистрирани пчелни семейства , по 30 лв са 24 млн лв . В България има 35 ( +/- 3 ) млн дка обработваема площ , минималната субсидия за 2016 беше някъде около 29,60 лв . Не ги виждам зърнопроизводителите да се халосват за 24 млн - сега , верно аз съм от село , и съм за малко , ама май кучето е другаде заровено ( не оспорвам че големите фирми обработващи земя държат министеството на земеделието ) . Та едва ли е до парите , за наредба 13 се бихте в гърдите нали ? , за неоникотиноидите ? ами как да им хареса на зърнарите че ще се отворят черни пътища дето само подвижните пчелари и крадящите на поразия индобългари ще ползват ? Един друг поглед в/у проблема , сега , аз ще си отнеса минусите , ама едно се вижда от града ( яко е да си еко ) друго е тука на село ( безхаберни програмисти ) .
    Добруджанец, поставяш много въпроси, на които няма кой да отговори! Вкарваш статистика за обработваемите площи, за които няма подготвени люде, тук! Щом не си убеден, за това, дали парите са определящи - жалко! Няма смисъл повече да ти се обяснява. И това май ти е много !

Автор
    Регистриран
    19.02.2016
    Пчеларски район
    Добруджа
    Капанец ( дано не греша ) , от 1990 съм се върнал на село , от 1997 гледам земя , в момента съм последния от джинса който гледа пчели ( май-съм последния който остана на село ). Това се вижда от мойта камбанария , това споделям . Сега , ако е за факти - ами пас съм , слаб човек съм( ( не емигрирах с време и сега си ям гема ) за спорта , и защото клъвнах 3ти буркан , ще ти пиша на лични някои наблюдения мои през2013 , 2015 и 2016 с подвижни пчелари в моето землище ) )

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 1 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 1 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •