Добре дошли в Българският форум за пчелари.
Страница 318 от 677 ПърваПърва ... 218268308316317318319320328368418 ... ПоследнаПоследна
Резултати от 3,171 до 3,180 от общо 6768
    VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    За една тенекия ми върши работа. На месец продавам по 50-100 буркана и през 10тина дена разтапям тенекия. А искам по 1 да не стяга меда в бурканоте защото повечето го искат течен. Също нямам място в апартамента, ако вкарам стар фризер жената ще ме изгони от вкъщи

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Правя си един експеримент. Една слаба отводка на 2 междини я внесох в стая на 0 градуса. Чудя се дали да я облитам в стаята или като дойде време за облитане да я изнеса навън. Дъното така се случи, че е снелгрова табла и ако изнасям навън може да я сложа върху друго семейство. Ама ми е любопитно какво ще стане с облитане в стая. Някой има ли опит.....

Автор
    Регистриран
    11.11.2016
    Пчеларски район
    Айтоско
    Цитат Първоначално публикувано от Валентин. Виж публикацията
    Правя си един експеримент. Една слаба отводка на 2 междини я внесох в стая на 0 градуса. Чудя се дали да я облитам в стаята или като дойде време за облитане да я изнеса навън. Дъното така се случи, че е снелгрова табла и ако изнасям навън може да я сложа върху друго семейство. Ама ми е любопитно какво ще стане с облитане в стая. Някой има ли опит.....
    Аз ония ден вкарарах един кошер в стаята.Изяли са меда в долния корпус и от студа явно не са успели да се качат на горния корпус.Отворих кошеракълбото замръзнало.Почнах даги освободя рамките от пчелите.Видях майката стоплих я малко и взе да мърда.Пробвах и с две пчели и те съживяха,затворих кошера и го закарах в хола върху подовото.Сложих им от горе една питка след няколко часа няколко часа почна да се чува жуженето.Леко отворих да ги видя какса и няколко пчели излязоха и почнаха да летят в стаятя.Почват да се блъскат по прозореца,но сега семейството е добре нахрани се с питката и пак са на кълбо.

Според мен облитането го извърши в тъмна стая с крушка.Успех!

Автор
    Регистриран
    03.03.2016
    Пчеларски район
    обл. Ловеч
    Валентин преди две-три години така зимата ходих на село до един дядо да му носа разни работи и той беше заврял един кошер по същият начин в стая и беше пуснал печица да го стопли ...
    помня че после бабата щеше да го утрепе - всичките пчели се бяха облетели в стаята и понеже това си е естествен процес като кацне някъде за се изака.... бяха изпоцапали всичко. пролетта боядисва тавани стени а мебелите направо ги къпа отвънка с маркуча.

VIP Автор
    Регистриран
    27.09.2014
    Пчеларски район
    Бургас

VIP Автор
    Регистриран
    06.04.2011
    Точно това , бе написано от колега през 1987 г. в списание ,,Пчеларство ,,.
    Трябва да се разровя в архива и да го постна .

Заслужил Автор
    Регистриран
    19.11.2011
    Пчеларски район
    Русе
    В календарния справочник е описано как точно се прави. До колкото помня кошера се поставя върху маса срещу прозорец, но да е на такава височина че прелката на дъното да е в една равнина с долния край на прозореца. След облитането се пуска перде като се оставят два пръста на долния край на прозореца не покрити от пердето, така пчелите се прибирали обратно в кошера. Пак казвам това е по спомени в момента от книгите, аз не съм го правил и наистина имай впредив пост номер 3174

Забранен
    Регистриран
    22.12.2015
    Пчеларски район
    обл.Плевен
    Е моята стая не е за живеене, по-скоро като склад. И да нацвъкат не е фатално. Ама си мисля, че ще изкарат още 20дни. Тука при мен последното облитане беше в средата на Ноември. Снега е около 25см. но е на три пласта и върху всеки пласт има кора лед. Според мен поне до 20 Февруари ще има снежна покривка. И ще станат повече от 3 месеца без облитане. Ще им бъде един вид тест, дали ще издържат 100 дни без да акат. А за семейството дето съм внесъл в стаята, ще го спася, то си живееше и на вън ама рекох да го внеса. Ще оцелее, ама ще крета цяла пролет и най-вероянто ще стане помощно към някое друго за акацията например.
    П.П. Иначе ме блазни мисълта да го видя това шоу, как се облитат в стая.

VIP Автор
    Регистриран
    25.02.2013
    Пчеларски район
    Монтана
    Аз съм на мнение, което е калпаво да мре, което е качествено ще изкара без да му помагам. Ще бутам един калпав ген цяла зима и после ще вадя поколение от него.
    Иначе сега за 1ва година храня януари, ама и аз не знам защо при положение че си имат мед. Сутринта при -14 успях да нахвърлям на 25 питките ама после отгря на -8 със слънце и се качиха на рамките та половината останаха да следващото ходене.

Заслужил Автор
    Регистриран
    03.09.2016
    Пчеларски район
    Стара Загора,Чирпан
    Цитат Първоначално публикувано от Nik_m Виж публикацията
    Вижте какво си направих за разтапяне на мед, утре ще го тествам. В скарата има крушка.
    Машината за инвертиран сироп която направих,зимата я ползвам за разтапяне на тенекии на водна баня,ползвах стара българска пералня за направата и.

Страница 318 от 677 ПърваПърва ... 218268308316317318319320328368418 ... ПоследнаПоследна

Информация за темата

Потребители разглеждащи тази тема

В момента има 5 потребител (и), разглеждащ (и) тази тема. (0 потребител (и) и 5 гост (и))

Разрешения за писане

• Вие не може да да публикувате нови теми
  • Вие не може да публикувате мнения
  • Вие не може да публикувате прикачени файлове
  • Вие не може да редактирате вашите мнения
  •